Ucraina anunţă că a doborât două rachete ruseşti de croazieră de tip Kalibr lansate din Marea Neagră

Comandamentul aerian a precizat că o rachetă de croazieră a fost doborâtă deasupra regiunii ucrainene Herson, iar una a fost doborâtă deasupra regiunii Nikolaev.

04 nov. 2022, 23:46
Ucraina anunţă că a doborât două rachete ruseşti de croazieră de tip Kalibr lansate din Marea Neagră

Forţele ucrainene au doborât, vineri, două rachete de croazieră de tip Kalibr lansate de forţele ruse din Marea Neagră, potrivit Comandamentului aerian ”Sudic” al Ucrainei din Odesa, relatează CNN

Comandamentul aerian a precizat că o rachetă de croazieră a fost doborâtă deasupra regiunii ucrainene Herson, iar una a fost doborâtă deasupra regiunii Nikolaev.

Între timp, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat că ruşii au atacat Bahmut, Avdiivka şi Novopavlivka, în estul ţării.

În plus, regiunea Liov din vest şi regiunile Harkiv, Dnipro şi Zaporojie din est au fost vizate de rachete şi bombardamente în ultima zi, se arată în comunicat.

Haos în spaţiul aerian al Spaniei după ce o bucată de rachetă din China s-a prăbuşit în pensinsula Iberică
”Există un nivel scăzut al stării morale şi psihologice a personalului unităţilor inamice situate în regiunea Zaporojie. Acestea sunt consecinţele condiţiilor nesatisfăcătoare de cazare, echipamentului defectuos, întârzierilor constante şi plăţilor incomplete ale salariilor, precum şi atitudinii dispreţuitoare a leadershipului militar către subalterni”, a precizat Statul Major General într-o declaraţie pe contul de Telegram, vineri.

Statul Major a anunţat că, în oraşul Melitopol, carterul general rusesc a fost atacat joi. Melitopolul a fost ocupat de forţele ruse încă din primele zile ale invaziei.

De asemenea, Statul Major a adăugat că o clădire administrativă ocupată de ruşi din Hola Prîstan din regiunea Herson a fost vizată.

Kirill Stremousov, şeful adjunct numit de Rusia al administraţiei militare din regiunea Herson, a confirmat joi atacul, dar a spus că nu sunt victime.

Vizită neanunţată la Kiev a consilierului pe probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a întreprins, vineri, o vizită neanunţată la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi şi-a reafirmat sprijinul oferit de Washington Kievului, potrivit comunicatului emis de Casa Albă. ”Sullivan a anunţat un pachet suplimentar de asistenţă de securitate în valoare de 400 de milioane de dolari, care include tancuri T-72 recondiţionate, vehicule aeriene fără pilot şi recondiţionarea a 250 de rachete de tip sol-aer HAWK pentru un eventual transfer în Ucraina. El a anunţat, de asemenea, continuarea oferirii asistenţei economice şi umanitare, precum şi eforturile continue cu partenerii pentru a trage Rusia la răspundere pentru agresiunea sa”, se arată în comunicatul Casei Albe.

G7 ameninţă Rusia că se va confrunta cu „consecinţe severe” dacă foloseşte arme chimice, biologice sau nucleare
Comunicatul subliniază că oficialul american a vizitat Kievul cu scopul de a sublinia sprijinul ferm al Washingtonului faţă de Ucraina şi poporul ucrainean, în timp ce îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială.

 

De asemenea, Sullivan a afirmat că SUA vor continua să sprijine Ucraina, indiferent de rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului din SUA, care se vor desfăşura săptămâna viitoare, potrivit Reuters.