Ucraina anunţă că armata rusă a provocat distrugeri catastrofale la Lisiciansk

Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, a anunţat marţi că armata rusă a provocat distrugeri catastrofale la Lisiciansk.

21 iun. 2022, 15:06
Ucraina anunţă că armata rusă a provocat distrugeri catastrofale la Lisiciansk
Ucraina anunţă că armata rusă a provocat distrugeri catastrofale la Lisiciansk

Ucraina anunţă că armata rusă a provocat distrugeri catastrofale la Lisiciansk, un oraş ce se învecinează cu Severodoneţk, în Donbas (est), informează AFP.

Ucraina: Armata rusă a provocat distrugeri catastrofale la Lisiciansk

„Lupte (în curs) în zona industrială a (oraşului) Severdoneţk şi distrugeri catastrofale la Lisiciansk”, a raportat Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk, pe Telegram.

Citeşte şi Război în Ucraina. Rachetele Harpoon au lovit un remorcher care transporta soldaţi şi armament pe Insula Şerpilor

Acesta a mai precizat că ultimele 24 de ore au fost dificile pentru forţele ucrainene.

Guvernatorul regiunii Lugansk a mai anunţat că loviturile asupra celor trei poduri deja distruse care leagă Severodoneţk şi Lisiciansk continuă, izolând în continuare unul dintre cele două oraşe cu o populaţie de circa 100.000 de locuitori de restul teritoriilor controlate de Kiev.

„Ruşii vor să cucerească cu totul regiunea Lugansk înainte de duminică, 26 iunie. Însă ei nu vor reuşi să facă aceasta în cinci zile”, a mai spus guvernatorul din Lugansk, potrivit Agerpres.

Serghei Gaidai a descris noaptea de luni spre marţi ca fiind „liniştea de dinaintea furtunii”, anticipând noi lovituri de artilerie ruse în timpul zilei.

Guvernatorul regiunii Lugansk a mai informat că „un trup neînsufleţit şi o persoană rănită” au fost găsite marţi dimineaţa.

Citeşte şi Un general român vorbeşte de riscul ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina. Cum ne-ar afecta o decizie radicală a lui Putin


loading...
Partenerii noștri