Ucraina anunţă că îşi RETRAGE flota, avioanele şi ARMAMENTUL din Crimeea

Retragerea flotei ucrainene din Crimeea va începe în această săptămână, a anunţat marţi adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale din Ucraina, Andrei Sencenko, potrivit EFE, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
01 apr. 2014, 15:18
Ucraina anunţă că îşi RETRAGE flota, avioanele şi ARMAMENTUL din Crimeea

‘Există un calendar, iar aplicarea lui va începe săptămâna aceasta cu retragerea Marinei‘, a spus într-o conferinţă de presă Sencenko, potrivit căruia primele nave care vor părăsi apele Crimeii vor fi corveta ‘Ternopol’ şi nava de debarcare ‘Kirovograd’.

Primii paşi ai retragerii autorizate acum câteva zile de preşedintele rus, Vladimir Putin, au fost conveniţi luni, în cadrul unei reuniuni cu participarea autorităţilor ruse şi ucrainene, în portul Sevastopol.

Este gata, de asemenea, calendarul privind retragerea avioanelor care nu sunt în regulă, care vor fi mutate în partea continentală a Ucrainei cu mijloace de transport special.

Restul armamentului şi echipamentelor ce urmează a fi retrase vor fi transportate pe calea ferată, potrivit numărului doi al administraţiei prezidenţiale ucrainene. Un număr de ’41 de tancuri ucrainene au fost încărcate şi aşteaptă să fie trimise’, a spus Sencenko.

Numai 4.000 dintre cei aproape 19.000 de militari ucraineni din Crimeea şi-au manifestat dorinţa de a fi retraşi pentru a continua în serviciul forţelor armate ucrainene, potrivit aceleiaşi surse