Ucraina: Cel puţin cinci morţi în sediul administraţiei din Lugansk după un atac aerian al armatei

Cel puţin cinci persoane au fost ucise luni în sediul administraţiei regionale din Lugansk, în sud-estul Ucrainei, în urma unui atac aerian lansat de forţele ucrainene, informează EFE, citând agenţia de presă rusă RIA Novosti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 14:39
Ucraina: Cel puţin cinci morţi în sediul administraţiei din Lugansk după un atac aerian al armatei

Potrivit unuia din insurgenţii proruşi, atacul a fost dus cu rafale de mitralieră şi în interiorul sediului administraţiei ‘sunt mulţi morţi şi răniţi’, iar clădirea, ocupată acum două luni de rebeli, a fost cuprinsă de un incendiu.

RIA Novosti mai relatează că cel puţin şase ambulanţe au sosit la faţa locului pentru a prelua răniţii.

O sursă din rândul insurgenţilor a declarat pentru Interfax că ”un bombardier ucrainean a lansat în centrul oraşului un proiectil care a explodat în apropierea clădirii administraţiei regionale unde îşi are sediul conducerea republicii populare Lugansk”. ”Sunt mulţi morţi şi răniţi în rândul rebelilor şi al civililor”, a indicat sursa menţionată.

Atacul împotriva sediului administraţiei regionale din Lugansk a intervenit în timp ce puternice lupte continuă în afara oraşului între insurgenţii proruşi şi forţele guvernamentale pentru preluarea controlului asupra comandamentului Pazei de Frontieră a Ucrainei (SGU). Potrivit ultimelor informaţii, confruntările au făcut cinci morţi şi opt răniţi în rândul insurgenţilor şi zece răniţi în rândul grănicerilor.

Armata ucraineană este angajată în prezent într-o operaţiune antiteroristă în regiunile rusofone din sud-estul Ucrainei, unde se confruntă cu o insurecţie separatistă, încercând să preia controlul în teritoriile ocupate de rebeli proruşi înarmaţi, înainte de învestirea noului preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, ce urmează să aibă loc la 7 iunie.