Ucraina: Comandant militar ucis în Doneţk

Arseni Pavlov, zis Motorola, un comandant al rebelilor pro-ruși din Ucraina, a fost ucis duminică de explozia unei bombe la Donețk, transmite AFP citând ca surse autoritățile locale.

17 oct. 2016, 05:44
Ucraina: Comandant militar ucis în Doneţk

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, „a violat armistițiul și ne-a declarat război”, a afirmat liderul republicii populare autoproclamate Donețk, Aleksandr Zaharcenko, în prezența jurnaliștilor de la fața locului.

Duminică seara, imobilul unde s-a produs explozia era înconjurat de camioane militare, un blindat ușor și circa 50 de oameni înarmați, relatează AFP. Un soldat cu însemnele unității Sparta, comandate de Pavlov, a arătat că bomba fusese amplasată în ascensor. Alături de comandantul „Motorola” a fost ucis și bodyguardul acestuia. Soldatul, care a refuzat să-și spună numele, a afirmat că „este fie o operațiune a serviciile ucrainene, fie o lovitură a alor noștri”.

Citeşte şi Rusia va declanşa AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Moscova vorbeşte de un „conflict militar direct” cu SUA

Și alți comandanți rebeli au fost uciși în circumstanțe neclare, reamintește AFP. În 2015, liderul cazac Pavel Dremov a fost ucis de un autovehicul-capcană, iar Aleksandr Bednov, zis Batman și Alexei Mozgovoi au căzut în ambuscade.