Rusia va declanşa AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Moscova vorbeşte de un „conflict militar direct” cu SUA

Temerile privind declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial au fost comentate din ce în ce mai des în ultima vreme, iar acum, din partea Moscovei sunt semnale tot mai puternice că s-ar pregăti de "un conflict militar direct cu SUA", fapt ce ar putea declanşa "Al Treilea Război Mondial".

05 oct. 2016, 17:22
Rusia va declanşa AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Moscova vorbeşte de un „conflict militar direct” cu SUA

Tabloidul rus Moskowsky Komsomolets anticipează „o confruntare militară directă” între SUA şi Rusia, comparabilă cu „Criza Rachetelor Cubaneze”

Luni, SUA au suspendat colaborarea cu Rusia în privinţa Siriei. Secretarul de Stat american, John Kerry, s-a înfuriat după loviturile aeriene asupra zonelor controlate de rebelii din Alep, oraş în care sute de inocenţi şi-au pierdut viaţa în atacurile din zonele controlate de rebeli.

Citeşte şi Pentagonul nu vrea să renunţe la prima lovitură nucleară în cazul unui conflict

Corespondentul BBC din Rusia, Steve Rosenberg, s-a referit la două publicaţii ruse care au adoptat un ton agresiv faţă de SUA. La rândul său, Moskovsky Komsomolets a adăugat că nici măcar propriii combatanţi ai ţării nu cred într-un război cu Statele Unite.

Veteranul jurnalist de radio, Vladimir Pozner a declarat pentru BBC că, la ora actuală, „există sentimentul real că forţele coaliţiei vor să demonstreze că sunt singura superputere. Continua expansiune a NATO este văzută de către Kremlin, poate incorect, ca o ameninţare reală. Există pericolul real al unor confruntări ce ar putea duce la un fel de angajament militar şi apoi, la război. Potrivit piloţilor noştri, tot ce am putea face ar fi, cel mai probabil, să doborâm câteva forţe ale coaliţiei, dar acest lucra ar însemna declanşarea unui război pe scară largă”. 

Citeşte şi Două nave ruseşti la Marea Neagră, echipate cu rachete, se îndreaptă spre Mediterana

S-a spus mai înainate că Putin se pregăteşte de război cu Occidentul. Rusia a făcut exerciţii militare de evacuare masivă pentru a fi pregătită în caz de război nuclear.

Peste 200.000 de membri ai serviciilor de urgenţă atât pentru civili, cât şi pentru militari vor dispune de 50.000 de piese de echipamente în cadrul exerciţiilor de apărare civilă.