Ucraina construieşte un zid la graniţa cu Belarus. „Un şanţ, un terasament, un gard din beton armat cu sârmă ghimpată” FOTO

Ucraina a anunţat că ridică un zid de beton armat şi alte fortificaţii la graniţa cu Belarus, un aliat al Rusiei, pe care regimul de la Moscova l-a folosit pentru a-şi lansa invazia din 24 februarie.

11 nov. 2022, 22:42

Ucraina construieşte un zid la graniţa cu Belarus. Kirilo Timoşenko, unul dintre consilierii lui Volodimir Zelenski, a declarat că a fost ridicat un zid, cu sârmă ghimpată în partea de sus, pe o suprafaţă de trei kilometri în regiunea Volînia, la graniţa cu Belarus. De asemenea, au fost instalaţi saci de nisip şi au fost săpate tranşee, anunţă The Kiyv Independent.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, prima reacție după plecarea rușilor din Herson: „Este o zi istorică. Eliminăm deja simbolurile rusești!”

„Un șanț, un terasament, un gard din beton armat cu sârmă ghimpată sunt bariere inginerești care se construiesc în Volîn. Astfel, s-au amenajat deja aproximativ 3 km de graniță, lucrările continuă. Acesta nu este tot, dar nu vom dezvălui detaliile. Se lucrează și în regiunile Rivne și Jîtomir”, a spus Kirilo Timoşenko. Graniţa Ucrainei cu Belarusul are o lungime de peste 1.000 de kilometri.

Kirilo Timoşenko a mai adăugat că se construiesc fortificații și se înființează granița în regiunile care se învecinează cu teritoriul Rusiei şi a precizat că polițiștii de frontieră „au toate echipamentele necesare pentru a vedea inamicul de la distanță”.

Citeşte şi: „E una dintre cele mai fericite zile din viața mea!”. Localnicii au dansat hora în jurul focului, copiii au plâns de bucurie în brațele soldaților. Imagini istorice în Herson!

La rândul său, ministrul ucrainean al Apărării, Aleksii Reznikov, a declarat că Belarus rămâne o ameninţare, dar că trupele de la graniţă sunt „într-o poziţie pasivă”.