Ucraina: Convorbire telefonică Lavrov-Kerry, înainte de întâlnirea de vineri de la Londra

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său american John Kerry au convenit joi, într-o convorbire telefonică, să se întâlnească vineri la Londra pentru a continua dialogul legat de situația din Ucraina, a anunțat Ministerul rus de Externe, citat de ITAR-TASS, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 mart. 2014, 16:40
Ucraina: Convorbire telefonică Lavrov-Kerry, înainte de întâlnirea de vineri de la Londra

A fost discutată criza din Ucraina, ținând cont de propunerile Rusiei și SUA pentru normalizarea situației și asigurarea păcii în această țară. Ministrul Serghei Lavrov și secretarul de stat John Kerry au convenit să continue dialogul în cadrul întâlnirii bilaterale din 14 martie de la Londra”, a precizat diplomația de la Moscova.

Secretarul de stat american John Kerry a anunțat miercuri că se va întâlni din nou cu omologul său rus Serghei Lavrov vineri la Londra pentru a discuta un plan de soluționare a crizei ucrainene. Cei doi au avut în ultima perioadă mai multe discuții pe subiectul situației din Ucraina, fără a ajunge însă la o înțelegere. Întâlnirea de vineri de la Londra este considerată de experți ca, probabil, o ultimă șansă diplomatică.