UCRAINA: Două persoane au fost UCISE la Harkov într-un ATAC ARMAT

Un militant pro rus şi o altă persoană care se afla în preajma acestuia, pe  stradă, au fost ucise într-un atac armat al naţionaliştilor şi pro ruşilor din Harkov. Ciocnirile au avut loc înaintea preconizatului referendum din Crimeea.

RomaniaTV.net
15 mart. 2014, 09:37
UCRAINA: Două persoane au fost UCISE la Harkov într-un ATAC ARMAT

Incidentul s-a produs înm noaptea de vineri spre sâmbătă, la Harkov (vestul Ucrainei). Militanţii pro ruşi au încercat să pătrundă într-o clădire în care se aflau mai multe persoane, pe care le bănuiau că deschiseseră focul asupra manifestanţilor pro ruşi.  Persoanele aflate în clădire au deschis focul asupra celor care intraseră în clădire. Cinci persoane au fost rănite, inclusiv un poliţist, potrivit sursei din cadrul poliţiei.

Manifestanţi proruşi reuniţi vineri seara în Piaţa Svoboda, în centrul Harkovului, au fost ţinta unor tiruri de la bordul unei maşini, care a fost urmărită de către manifestanţii pro ruşi. Aceştia afirmau că persoanele aflate  la bordul maşinii au intrat în clădirea în care se află sediul unui grup radical de dreapta, Patrioţii Ucrainei, relatează bbc.co.uk. 

Când militanţii pro ruşi au încercat să pătrundă cu forţa în clădire, persoanele din interior au deschis focul asupra lor. Clădirea a fost asediată timp de mai multe ore, iar aproximativ 30 de persoane asediaate au luat trei ostatici, doi paznici prezenţi şi un poliţist. Ulterior, au eliberat ostaticii şi au predat armele. Au ieşit din clădire şi au fost arestaţi de către poliţie. Acest nou incident sângeros are loc după ce un manifestant a fost ucis la Doneţk, joi. Aceteste incidente s-au petrecut în contextul în care dumunică, locuitorii din Crimeea sunt chemaţi la urne pentrua decide dacă peninsula va fi alipită la Federaţia Rusă.