Ucraina: Explozii şi focuri de armă pe aeroportul din Doneţk, controlat de separatişti

O explozie şi focuri de armă sporadice au fost auzite luni în apropiere de aeroportul din Doneţk, în estul Ucrainei, care a trecut în cursul dimineţii sub controlul insurgenţilor proruşi, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 12:01
Ucraina: Explozii şi focuri de armă pe aeroportul din Doneţk, controlat de separatişti

Fum negru se ridica în zona aeroportului şi se putea auzi zgomotul făcut de avioanele de luptă. Toate zborurile au fost anulate încă de dimineaţă.

Potrivit Ria Novosti, care citează o postare pe Twitter a unor reprezentanţi ai autoproclamatei republici populare Doneţk, trupele ucrainene bombardează aeroportul din Doneţk. Conform agenţiei de presă menţionate, ar acţiona trei elicoptere de atac şi două avioane militare.

Anterior, martori au afirmat că dinspre aeroportul din Doneţk se aud explozii, deasupra zboară elicoptere militare şi avioane; un schimb de focuri a început între soldaţii ucraineni şi insurgenţi.

Insurgenţii au ocupat dis-de-dimineaţă aeroportul şi au cerut militarilor desfăşuraţi în interiorul acestuia să părăsească zona. După ce aceştia au refuzat, a fost angajată o confruntare. Potrivit insurgenţilor, pe aeroportul din Doneţk s-ar afla 200 de militari ucraineni.