Ucraina face ÎNŢELEGERE cu RUSIA pentru rezolvarea situaţiei tensionate din estul ţării

Ucraina a anunţat luni că a ajuns la o 'înţelegere reciprocă' cu Moscova asupra unor părţi ale planului propus de preşedintele Petro Poroşenko pentru a pune capăt violenţelor în estul ţării, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
09 iun. 2014, 19:39
Ucraina face ÎNŢELEGERE cu RUSIA pentru rezolvarea situaţiei tensionate din estul ţării

Guvernul de la Kiev nu a furnizat alte detalii privind rezultatele celei de a doua zile de discuţii asupra propunerilor noului preşedinte ucrainean de a pune capăt conflictului din estul ţării.

‘Ca urmare a discuţiilor, cele două părţi au ajuns la o înţelegere reciprocă asupra unor stadii cheie de implementare a planului şi a unei liste de priorităţi care va contribui la o dezescaladare a situaţiei din regiunile Doneţk şi Lugansk’, a anunţat Ministerul de Externe ucrainean.

Citeşte şi DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ a lui Vladimir Putin în ziua în care noul preşedinte al Ucrainei a depus jurământul

Moscova nu a comentat până în prezent aceste afirmaţii, iar Poroşenko a făcut publice puţine detalii ale planului său.

Discuţiile sunt mediate de Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), iar după primele convorbiri de duminică cu trimisul rus Mihail Zurabov, Poroşenko a declarat că violenţele trebuie să se încheie într-o săptămână.

MAE ucrainean nu a precizat cine a participat la discuţiile de marţi, dar a menţionat că ‘grupul de contact’ va continua să se reunească pentru a discuta criza.

După ce Petro Poroşenko a fost ales preşedinte la 25 mai, armata ucraineană a intensificat operaţiunile militare pentru recucerirea clădirilor ocupate de separatiştii proruşi în mai multe oraşe în estul Ucrainei, notează Reuters.