Ucraina îl laudă pe ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, în contextul crizei cu Rusia. „Mulţumim pentru această idee excelentă!”

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a sprijinit marţi ideea exprimată în ajun de omologul său român, Bogdan Aurescu, de a organiza o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene la Kiev, ca expresie a solidarităţii blocului comunitar european cu Ucraina.

25 ian. 2022, 12:56
Ucraina îl laudă pe ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, în contextul crizei cu Rusia. „Mulţumim pentru această idee excelentă!”

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, Kuleba i-a mulţumit ministrului de externe al României, Bogdan Aurescu, care a vorbit despre această posibilitate la reuniunea de luni a şefilor diplomaţiilor europene.

Vă mulţumesc pentru această idee excelentă. La începutul lui decembrie (anul trecut n. r.), le-am cerut partenerilor Ucrainei să facă exact asta: vizite la nivel înalt în Ucraina în ianuarie-februarie. Suntem pregătiţi să le urăm bun venit la Kiev miniştrilor de externe ai UE pentru o reuniune a Consiliului Afaceri Externe al UE„, a scris Kuleba pe contul său de Twitter.

Citeşte şi Un general ucrainean a dezvăluit data exactă la care Rusia va invada Ucraina. Practic, războiul vine în mai puţin de o lună

Bogdan Aurescu a participat luni, 24 ianuarie, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE – Consiliul Afaceri Externe (CAE), care a avut loc la Bruxelles, prilej cu care a propus examinarea posibilităţii organizării unei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe la Kiev, ca expresie a solidarităţii UE cu Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al MAE român.

Citeşte şi Americanii au numit principalul obiectiv al Rusiei, în actuala criză. „Putin vrea să expulzeze SUA din Europa. La revedere America, nu lăsa uşa să te lovească la ieşire!”