Ucraina îşi RETRAGE toate SERVICIILE PUBLICE din regiunile aflate sub control separatist

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a ordonat, sâmbătă, retragerea tuturor serviciilor publice din regiunile aflate sub controlul separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

15 nov. 2014, 12:51
Ucraina îşi RETRAGE toate SERVICIILE PUBLICE din regiunile aflate sub control separatist

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a ordonat guvernului, într-un decret, să ia măsuri în decurs de o săptămână „pentru încetarea activităţilor companiilor, instituţiilor şi a organizaţiilor de stat din teritoriile unde are loc operaţiunea teroristă„, potrivit Agerpres. Această decizie se aplică serviciilor publice, precum şcolile, spitalele şi serviciile de urgenţă, a declarat pentru AFP un important oficial ucrainean, sub rezerva anonimatului.

Acesta este o măsură decisivă, s-a terminat cu micile jocuri„, a spus oficialul. „Toate structurile finanţate de stat din aceste zone vor fi retrase„, a mai spus el.

„Fondurile vor fi distribuite sub formă de ajutor umanitar pentru aceste regiuni”, a precizat oficialul ucrainean.

Decretul prezidenţial este o consecinţă a alegerilor organizate în regiunile separatiste pe 2 noiembrie care au provocat o vie nemulţumire la Kiev. La două zile după alegeri, preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că Ucraina este de acum „constrânsă” să ia măsuri şi să „izoleze” militar şi economic zona aflată sub controlul rebelilor „pentru a nu permite cancerului să se extindă”.

CITEŞTE ŞI: Ucraina, avertisment DUR pentru Putin şi poporul rus: Vom trimite în Rusia 7.500 de sicrie


Sfântul Andrei
Sfântul Andrei