Ucraina, avertisment DUR pentru Putin şi poporul rus: Vom trimite în Rusia 7.500 de sicrie

Aproximativ 7.500 de militari ruşi se află în prezent în teritoriile controlate de separatişti în regiunile Doneţk şi Lugansk (estul Ucrainei), a declarat joi seara Markiian Lubkivski, consilierul directorului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), citând date operative ale serviciului său, în direct la postul de televiziune "1+1", potrivit agenţiilor de presă ucrainene Unian şi Unn.

14 nov. 2014, 09:52
Ucraina, avertisment DUR pentru Putin şi poporul rus: Vom trimite în Rusia 7.500 de sicrie

„La ora actuală, pe teritoriul autoproclamatelor ‘republici populare’ Lugansk şi Doneţk sunt concentrate 10 grupuri tactice, numărând în jur de 7.500 de militari. Vrem să-l avertizăm pe preşedintele Rusiei şi pe cetăţenii ei că există o foarte mare probabilitate ca 7.500 de sicrie să fie trimise în Rusia„, a afirmat Markiian Lubkivski, consilierul directorului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), citând date operative ale serviciului său.

El a raportat o intensificare a acţiunilor din partea grupurilor diversioniste ruse, vânate de SBU pe întregul teritoriu al Ucrainei.

Consiliul pentru Securitatea Naţională şi Apărare a indicat joi că cinci camioane, având marcajul ‘Transport-200’, cu trupuri neînsufleţite ale soldaţilor ruşi ucişi în lupte în estul Ucrainei, au trecut graniţa cu Rusia.

În ciuda evidenţelor, Rusia, care face obiectul unor sancţiuni din partea UE şi SUA pentru rolul său în criza ucraineană, neagă cu obstinaţie că ar dispune de trupe în Ucraina şi invocă permanent ‘falsuri propagandistice’ din partea Kievului şi a Occidentului.