Ucraina lansează un nou atac violent la adresa Germaniei. Ambasadorul care l-a făcut „cârnat” pe Olaf Scholz strigă la adresa nemţilor: „Este o ruşine care va rămâne în istorie”

Refuzul Germaniei de a furniza arme Ucrainei este o rușine care va rămâne în istorie, a transmis ambasadorul ucrainean în Germania, Andrei Melnik, într-o postare pe Twitter.

05 iun. 2022, 13:38

„Guvernul german refuză cu cinism să ne aprovizioneze chiar și cu vechi tancuri Leopard-1 și vehicule de luptă ale infanteriei Marder. Este o rușine care va rămâne în istorie”, a scris ambasadorul detaşat de Ucraina în Germania, în postarea sa de pe Twitter.

Andrei Melnik a criticat în repetate rânduri autoritățile germane pentru indecizia lor cu privire la problema aprovizionării cu arme. Pe 26 mai, Melnik a ridiculizat guvernul german printr-o fotografie care arăta un melc cu un cartuș de armă lipit de cochilie. „Armele germane pentru Ucraina sunt pe drum”, se arată în explicaţia foto.

Ambasadorul ucrainean l-a criticat și pe cancelarul german Olaf Scholz pentru că nu a vrut să viziteze Kievul și l-a numit pe șeful Cabinetului German „un cârnat ofensat”, spunând că politicianul se comportă ca un copil.

Citeşte şi Ambasadorul Ucrainei la Berlin, furios că Germania a interzis simbolurile ucrainene în perioada 8-9 mai: „Este o palmă pentru toţi ucrainenii”

Citeşte şi Ucraina are de tras 100 de ani după invazia Rusiei. Olaf Scholz dă exemplul Germaniei, după Al Doilea Război Mondial