Ambasadorul Ucrainei la Berlin, furios că Germania a interzis simbolurile ucrainene în perioada 8-9 mai: „Este o palmă pentru toţi ucrainenii”

Ambasadorul ucrainean în Germania, Andrei Melnik, a reacționat furios la decizia autorităților de la Berlin de a interzice simbolurile ucrainene la mitingurile din 8-9 mai.

07 mai 2022, 09:39
Ambasadorul Ucrainei la Berlin, furios că Germania a interzis simbolurile ucrainene în perioada 8-9 mai: „Este o palmă pentru toţi ucrainenii”

Peste 50 de evenimente și demonstrații comemorative au fost aprobate la Berlin pentru a marca cea de-a 77-a aniversare de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Poliția apreciză o „situație de risc foarte sensibilă” și interzice steaguri și simboluri pe 8 și 9 mai – inclusiv pe cele ucrainene. Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrei Melnik, vorbește despre o „decizie politică catastrofală” a Germaniei și despre un „scandal uriaș” în legătură cu acest subiect.

Într.un interviu acordat RedaktionsNetzwerk Deutschland, el a declarat: „Suntem șocați de faptul că poliția din Berlin a interzis purtarea de steaguri legate de Ucraina pe 8 și 9 mai. Aceasta este o palmă peste față dată poporului ucrainean„.

Citeşte şi Volodimir Zelenski, aroganţă maximă la adresa Rusiei. L-a chemat la Kiev pe cancelarul Germaniei, chiar de ziua marii parade de la Moscova

„Faptul că purtarea publică a drapelului ucrainean în capitala federală a Germaniei este interzisă, la fel ca și simbolurile ruşilor, care au comis zi şi noapte cele mai grave crime de război împotriva populației civile ucrainene și a zeci de mii de ucraineni, femei, copiii, sunt uciși cu sânge rece, este un scandal uriaș. Acest lucru nu arată doar o lipsă de tact, ci este o decizie politică catastrofală”, a continuat ambasadorul.

Pe un asemenea fond, toate asigurările de solidaritate cu Ucraina atacată sunt doar fraze goale, a mai afirmat ambasadorul.

Citeşte şi Premierul Ucrainei: „Este un adevărat genocid! Numarul victimelor civile este de zece ori mai mare decat al victimelor militare!”