Ucraina: Naţionaliştii cer închiderea frontierei cu Rusia

Partidul naţionalist ucrainean Svoboda va propune Radei Supreme (parlamentul ucrainean) un proiect de lege privind închiderea frontierei cu Rusia şi instaurarea unui regim de vize între cele două ţări, a anunţat luni liderul formaţiunii, Oleg Tiagnibok, apreciind că această măsură va contribui la succesul operaţiunii speciale lansate de Kiev în estul Ucrainei, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 iun. 2014, 13:45
Ucraina: Naţionaliştii cer închiderea frontierei cu Rusia

Fracţiunea partidului Svoboda va propune mai multe iniţiative legislative care vor ajuta forţele de ordine să încheie mai repede operaţiunea specială. Este vorba, înainte de toate, de a decide, la nivel de stat, închiderea frontierei ruso-ucrainene şi instaurarea unui regim de vize cu Rusia’, a declarat Tiagnibok în cadrul unei reuniuni a liderilor grupurilor parlamentare din Radă, după cum relatează RIA Novosti.

În acelaşi timp, partidul Svoboda va propune un proiect de lege vizând denunţarea acordului interguvernamental din 1997 privind călătoriile fără vize pentru cetăţeni ucraineni şi ruşi, a mai indicat Oleg Tiagnibok.

În prezent, Ucraina şi Rusia nu sunt legate printr-un regim de vize. Potrivit Serviciului federal rus pentru migraţie, 3,3 milioane de ucraineni s-au deplasat în Rusia în anul 2013, dintre care 2,9 milioane au venit în această ţară pentru a munci, notează agenţia menţionată.


loading...
Partenerii noștri