Ucraina: O fetiţă de 5 ani a MURIT în schimburile de focuri di0n estul Ucrainei

O fetiţă în vârstă de cinci ani a murit vineri şi mama ei a fost grav rănită în urma tirurilor de artilerie în regiunea separatistă prorusă Lugansk din estul Ucrainei, transmite AFP citând autorităţile de la Kiev, care acuză separatiştii că au lansat acest atac, potrivit Agerpres.

14 nov. 2014, 20:56
Ucraina: O fetiţă de 5 ani a MURIT în schimburile de focuri di0n estul Ucrainei

‘Combatanţii din republica autoproclamată Lugansk, care au ocupat poziţii la Slovianoserbsk, au tras cu mortierele asupra satului Triokhizbenka’, a indicat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, Andrei Lâsenko. Drama s-a produs atunci când fetiţa împreună cu mama ei se îndreptau către un spital, a declarat la rândul său guvernatorul pro-Kiev al regiunii Lugansk, Ghenadi Moskal.

Citeşte şi Noi LUPTE în estul Ucrainei: Şase SOLDAŢI UCRAINENI au fost UCIŞI

De asemenea, după cum a indicat Statul Major al armatei, patru soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi cinci răniţi. Într-un incident separat, un angajat al companiei miniere aparţinând omului de afaceri Rinat Ahmetov a fost ucis după ce un obuz a lovit o mină de cărbune, alte două persoane fiind rănite.

Situaţia din estul separatist al Ucrainei continuă să se deterioreze, iar pătrunderea tancurilor şi trupelor ruse amplifică teama unei escaladări a confruntărilor armate. Deşi infiltrările de trupe şi echipamente militare ruseşti au fost confirmate şi de NATO, Moscova continuă să nege că ar avea vreo implicare militară în acest conflict început în luna aprilie şi care s-a soldat până în prezent cu peste 4.000 de morţi.