Ucraina o ia pe urmele Rusiei. Consilierul lui Zelenski anunţă că e posibilă o mobilizare mai mare decât cea anunţată de Putin

Oleksi Arestovici, consilierul lui Volodimir Zelenski, spune că Ucraina are un potențial important de mobilizare şi a amintit că pe teritoriul Ucrainei locuiesc aproximativ 40 de milioane de oameni, astfel că, dacă este necesar, efectivele armatei naţionale pot creşte semnificativ.

25 sept. 2022, 10:54
Ucraina o ia pe urmele Rusiei. Consilierul lui Zelenski anunţă că e posibilă o mobilizare mai mare decât cea anunţată de Putin

„Dacă nu vor fi destui oameni pentru apărare, va avea loc o mobilizare”, a remarcat Arestovici, amintind că Ucraina are în acest sens „o rezervă de 5,5 milioane de oameni”.

Consilierul a mai sugerat că Occidentul ar putea ajuta Ucraina să-şi înarmeze și să-şi îmbrace noii militari.

Totodată, Oleksi Arestovici a declarat că în Ucraina studenții nu sunt recrutați în armată. Totuși, potrivit acestuia, se poate întâmpla „să plece toţi sau foarte mulţi (studenţi ucraineni la studii în afara ţării, n.r.)”.

Citeşte şi Zelenski, vehement la adresa Israelului. Este şоcat că Ierusalimul nu i-a trimis Ucrainei sisteme antirachetă

Dacă în Rusia sunt mobilizaţi un milion de oameni, despre ce fel de plecare am putea vorbi? Vreţi ca Ucraina să rămână întreagă sau vreţi să vă rezolvaţi problemele personale legate de studii la Sorbona sau la Oxford?„, a adăugat Arestovici, într-un interviu acordat avocatului rus Mark Feighin, citat de Rador.

Citeşte şi Volodimir Zelenski recunoaşte: „Aproximativ 50 de militari ucraineni sunt ucişi zilnic în război. Pierderile ruşilor sunt de cinci ori mai mari”

Aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării parțiale anunțate în Rusia a declarat ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, într-un discurs ţinut după cel al lui Vladimir Putin, pe 21 septembrie, în care preşedintele a vorbit despre mobilizare parţială.