UCRAINA: Observatorii OSCE s-au întors din Crimeea aşa cum au venit. Moscova dă explicaţii aiuritoare

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) care veniseră joi, în Crimeea, pentru a urmări mişcările militarilor în regiunea autonomă a Ucrainei, Crimeea, nu au fost primiţi pe teritoriu, fiind blocaţi în continmuare, de către persoane înarmate.

RomaniaTV.net
07 mart. 2014, 21:11
UCRAINA: Observatorii OSCE s-au întors din Crimeea aşa cum au venit. Moscova dă explicaţii aiuritoare

Observatorii OSCE au fost nevoiţi să se întoarcă, vineri, din drum, după ce grupuri de persoane înarmate, despre care se crede că sunt militari ruşi, le-au blocat, vineri, pentru a doua zi consecutiv, intrarea în Crimeea, către obiectivele lor de interes.

Mai mult decât atât, Moscova chiar i-a cridicat, dând explicaţii aiuritoare despre neacordarea intrării lor în Crimeea, afirmând că reprezentanţii OSCE „nu aveau invitaţie oficială” pentru a pătrunde pe acest teritoriu, dezvăluie agenţiile de ştiri internaţionale.

Misiunea observatorilor militari, neînarmaţi, era aceea de a diminua tensunile în Crimeea între grupurile etnice şi unde forţele ruse încercuiesc mai multe baze militare ucrainene. Incidentul nu a fost primul de acest gen. Cu trei zile înainte, un trimis special al ONU a fost la un pas de a fi atacat de către persoane înarmate, după ce se întorcea din misiunea lui, de pe o navă aflată în port, la Sevastopol.

Autorităţile din Crimeea au stabilit organizarea unui referendum pentru alipirea teritoriului autonom al Ucrainei, unde populaţia de etnie rusă este majoritară, în data de 16 mertie, referendum ce este considerat a fi nelegal atât de către kiev, cât şi de către comunitatea internaţională.