Ucraina: Oraşul Slaviansk, complet blocat de trupele ucrainene

Trupele ucrainene au blocat complet vineri oraşul Slaviansk din estul ţării, în cadrul operaţiunii relansate joi împotriva insurgenţilor proruşi din regiune, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne, citat de RIA Novosti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 17:36
Ucraina: Oraşul Slaviansk, complet blocat de trupele ucrainene

Blocada oraşului a fost realizată în cadrul celei de-a doua etape a operaţiunii speciale‘, a precizat ministerul, citând o declaraţie a şefului Gărzii Naţionale ucrainene, Stepan Poltorak, care se află în prezent în regiunea Doneţk.

Şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Serghei Paşinski, anunţa anterior că obiectivul acestei blocade este ca separatiştii să nu mai poată primi întăriri.

Joi dimineaţă, trupele ucrainene au relansat operaţiunea specială la Slaviansk, unul din fiefurile militanţilor proruşi care pledează pentru federalizarea ţării, confruntările soldându-se cu cinci morţi şi mai mulţi răniţi.

În urma asaltului trupelor ucrainene asupra oraşului Slaviansk, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că ‘acţiunile autorităţilor de la Kiev împotriva propriului popor nu vor rămâne fără consecinţe, în special în planul relaţiilor interguvernamentale’ între Rusia şi Ucraina, iar ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a anunţat lansarea unor noi manevre militare la frontiera ruso-ucraineană.