Ucraina: OSCE a anunţat că a pierdut contactul cu o a doua echipă de observatori

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa a anunţat vineri că a pierdut contactul cu a doua echipă de observatori reţinuţi joi seara de către bărbaţi înarmaţi, la Severodoneţk, în estul separatist prorus al Ucrainei, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 12:15
Ucraina: OSCE a anunţat că a pierdut contactul cu o a doua echipă de observatori

Misiunea de observare specială a OSCE a pierdut joi, în jurul orei 19.00 contactul cu mai mulţi membri ai echipei sale’ formate din patru străini şi un traducător ucrainean care lucrau în regiunea Lugansk, a anunţat OSCE pe contul de Facebook. ‘Echipa a fost oprită la Severodoneţk, 100 kilometri nord de Lugansk, de către bărbaţi înarmaţi’, a precizat organizaţia.

OSCE nu mai are informaţii din 26 mai de la o altă echipă de patru străini dată dispărută în regiunea Doneţk. ‘Premierul’ Republicii Doneţk autoproclamate de către proruşi în estul Ucrainei, Aleksandr Borodai, a declarat joi că nu are nici o informaţie privind soarta acestor patru observatori ai OSCE.

Anterior, insurgenţii proruşi din regiunea separatistă ucraineană Lugansk au anunţat vineri eliberarea a patru observatori ai OSCE pe care i-au reţinut cu o zi în urmă, a anunţat agenţia Interfax citată de EFE. Un alt grup de 11 observatori a fost reţinut miercuri în regiunea Doneţk.