UCRAINA: Patru observatori OSCE au fost REŢINUŢI de SEPARATIŞTI în estul ţării

Publicat: Marţi, 27 Mai 2014 21:47 // Actualizat: Marţi, 27 Mai 2014 21:47 // Sursa: romaniatv.net

Patru observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au fost arestaţi în seara de luni la un punct de control al separatiştilor în estul rebel al Ucrainei, a anunţat marţi seară guvernul danez.

Foto: wall-street.ro

'Pot confirma că un danez, trimis ca membru al Misiunii speciale de observare a OSCE, este reţinut de separatişti înarmaţi în Ucraina potrivit informaţiilor noastre, împreună cu alţi trei observatori', a declarat ministrul danez al comerţului şi dezvoltării Mogens Jensen, într-un comunicat trimis AFP, citat de Agerpres.

Anterior în timpul după-amiezii, OSCE a anunţat că a pierdut contactul de luni seară cu patru din observatorii săi la Doneţk, potrivit Agerpres.

AFP a aflat de la o sursă anonimă că aceşti observatori civili au fost arestaţi la un punct de control, cu 40 de minute înainte ca organizaţia să piardă contactul cu ei.

Potrivit OSCE, cei patru membri internaţionali ai Misiunii sale de observare care lipsesc sunt respectiv un danez, un eston, un turc şi un elveţian.

Acest anunţ intervine în timp ce lupte între armata ucraineană şi separatişti proruşi au izbucnit luni în jurul aeroportului internaţional din Doneţk pe care insurgenţii îl ocupaseră.

Marţi, Kievul a declarat că a luat din nou aeroportul sub control. Cel puţin 40 de persoane - 38 de combatanţi şi doi civili - au fost ucişi în lupte, potrivit primarului din Doneţk.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 mai 05:20
...la un punct de control al separatiştilor în estul rebel al Ucrainei, a anunţat marţi seară guvernul danez. Citește mai departe…

...
27 mai 22:39
...class="item-date">
on May 27, 2014
Patru observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa...
27 mai 21:57
...
Patru observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H