UCRAINA: Poliţia ucraineană de frontieră din Crimeea este BLOCATĂ de oameni înarmaţi

Opt detașamente ale poliției de frontieră ucrainene din Crimeea sunt blocate de oameni înarmați, însă nimeni nu și-a părăsit postul.

RomaniaTV.net
05 mart. 2014, 15:18
UCRAINA: Poliţia ucraineană de frontieră din Crimeea este BLOCATĂ de oameni înarmaţi

Mai mulţi bărbați înarmați blochează opt detașamente ale Poliției de Frontieră ucrainene. Soldaţii nu şi-au părăsit însă posturile, a declarat, miercuri, adjunctul șefului poliției de frontieră din Ucraina, Pavel Șișolin, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Potrivit lui Şişolin, în portul Kerci, care conectează teritoriul autonom al Ucrainei cu Rusia, polițiștii de frontieră lucrează „înconjurați de peste o sută de bărbați înarmați”.

„Polițiștii de frontieră continuă să reziste în fața militarilor Flotei ruse a Mării Negre, ai trupelor de asalt și ai serviciilor speciale, care blochează puncte de supraveghere a frontierei Ucrainei în Crimeea”, semnalează un comunicat al poliției de frontieră.

În același timp, polițiștii de frontieră au întărit controlul la frontiera terestră cu Rusia în estul Ucrainei, a spus Șișolin. În sud, în istmul care leagă Crimeea de restul Ucrainei, poliția de frontieră a întărit controlul asupra traficului.