Ucraina prelungeşte până la 31 octombrie restricţiile antiepidemice. Autorităţile au luat măsuri suplimentare pentru cluburi

Autorităţile din Ucraina au prelungit până pe 31 octombrie restricţiile antiepidemice, au luat măsuri suplimentare în cazul cluburilor şi au interzis accesul în ţară pentru majoritatea străinilor, ca urmare a exploziei numărului de infectări. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 1.670 de noi cazuri, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 14:40
Ucraina prelungeşte până la 31 octombrie restricţiile antiepidemice. Autorităţile au luat măsuri suplimentare pentru cluburi

Premierul ucrainean, Denis Şmigal, a anunţat prelungirea până la 31 octombrie a restricţiilor menite să prevină răspândirea şi mai accentuată a virusului, fiind luate şi măsuri suplimentare. Printre acestea se numără închiderea cluburilor de noapte şi a celorlalte localuri în care nu sunt respectate măsurile preventive.

Am cerut şi voi continua să cer poliţiei să ia măsuri drastice împotriva localurilor care alimentează infectările cu noul coronavirus în rândul tinerilor”, a avertizat prim-ministrul ucrainean.

Autorităţile au luat, totodată, decizia de închidere a graniţelor pentru străini până pe 28 septembrie. Potrivit ministrului de interne Arsen Avakov, vor exista şi excepţii, printre acestea numărându-se persoanele care deţin un permis de rezidenţă în Ucraina, cele care participă la misiuni internaţionale sau umanitare, pasagerii în tranzit, şoferii vehiculelor care transportă mărfuri, instructorii NATO şi personalităţile culturale invitate în Ucraina.

Citeşte şi Coperta scadaloasă a Charlie Hebdo, în legătură cu începerea şcolii. Elevi cu sicrie în spate, în loc de ghiozdane FOTO

Premierul Denis Şmigal a mai semnalat că, în prezent, spitalele sunt într-un intens proces de pregătire pentru a primi un eventual ”al doilea val” de persoane infectate.

Pregătim activ spitalele pentru al doilea val, cumpărăm ventilatoare pulmonare suplimentare. Instalăm de asemenea surse suplimentare de furnizare de oxigen pentru fiecare pat pentru pacienţi”, a menţionat el.

De la 1 august, restricţiile sunt aplicate ţinând cont numărul cazurilor din fiecare regiune a ţării, fiind stabilite astfel patru zone în funcţie de nivelul de gravitate a epidemiei, respectiv zonele verde, galbenă, portocalie şi roşie. Restricţiile decise prin plasarea unei regiuni într-una din aceste zone includ, de pildă, suspendarea transportului public sau a serviciilor publice.