UCRAINA: Premierul şi preşedintele parlamentului Crimeei, anchetaţi pentru „crime împotriva statului”

Justiția ucraineană a deschis miercuri anchete pentru separatism împotriva mai multor responsabili proruși, între care noul prim-ministru al Crimeei și liderul manifestanților care au luat cu asalt sediul Administrației Donețkului, oraș situat în estul fostei republici sovietice, informează AFP.

06 mart. 2014, 06:58
UCRAINA: Premierul şi preşedintele parlamentului Crimeei, anchetaţi pentru „crime împotriva statului”

Aceste anchete pentru ‘crimă împotriva statului, atingând integritatea teritorială’ îi vizează în special pe primul ministru al Republicii autonome Crimeea, Serghei Aksionov, precum și pe președintele parlamentului local, Volodymyr Konstantinov, a precizat Parchetul general într-un comunicat.

Ancheta îi are în urmărire și pe comandantul șef al Marinei militare ucrainene, amiralul Denis Berezovski, care a trecut de partea rușilor duminică, și pe Pavel Gubarev, lider al manifestanților din Donețk care au preluat controlul miercuri asupra administrației regionale, din care fuseseră alungați în cursul zilei.

Parlamentul Crimeei a votat organizarea unui referendum cu privire la extinderea autonomiei republicii, prevăzut să aibă loc în 30 martie 2014.