Ucraina reacţionează în faţa mobilizării Rusiei la graniţă. „Armata este pregătită să riposteze. Nu vom face jocul dușmanului care încearcă să ne intimideze” VIDEO

Premierul ucrainean Denis Șmihal a declarat, sâmbătă, că Armata Ucrainei este pregătită "să riposteze", iar, pe fondul intensificării tensiunilor la graniţele ţării, şi le-a dat asigurări cetăţenilor să nu intre în panică deoarece este alături de dezinformare "cel mai rău lucru".

13 feb. 2022, 09:46
Ucraina reacţionează în faţa mobilizării Rusiei la graniţă. „Armata este pregătită să riposteze. Nu vom face jocul dușmanului care încearcă să ne intimideze” VIDEO

Ucraina reacţionează în faţa mobilizării Rusiei la graniţă. Denis Șmihal, şeful Executivului de la Kiev, a susţinut, un discurs prin care i-a sfătuit pe ucraineni să aibă încredere în Armata ţării şi să nu intre în panică.

„Armata dispune de toate dotările necesare şi este pregătită să riposteze. Dezinformarea şi panica sunt cel mai rău lucru. Suntem puternici şi nu vom face jocul dușmanului care încearcă să ne intimideze”, a declarat premierul ucrainean.

 

Citeşte şi: Mircea Geoană, mesaj ferm pentru Vladimir Putin să nu atace Ucraina. „Costul pentru voi va fi mult mai sever decât ce s-a întâmplat după anexarea Crimeei” 

Premierul ucrainean a acuzat Rusia că a declanşat acest conflict de opt ani, amintind elementele unui război hibrid.

„Inamicul duce un război împotriva Ucrainei de opt ani. De opt ani, soldaţii ucraineni apără graniţele, diplomaţii negociază, iar ucrainenii trăiesc cu gândul şi încearcă să înţeleagă că există un vecin periculos şi viclean care încearcă să ne intimideze, să ne destabilizeze şi să ne distrugă.

Acum, spre deosebire de situaţia din 2014, Armata noastră este pregătită. Ieri (vineri), am luat legătură personal cu premierul Lituaniei. Cu ce ne-a informat şeful Forţelor Armate? Armata este dotată cu tot ce este necesar – de la combustibil la arme. Forţele Armate monitorizează în mod constant desfăşurarea evenimentelor.

Vreau să reiterez că Armata este pregătită să respingă inamicul în orice moment.

Războiul declanșat împotriva noastră nu este doar despre militari şi arme. Are mai multe dimensiuni. Criza energetică din Europa, deprecierea hrivnei, atacurile cibernetice asupra resurselor Guvernului, asupra infrastructurii critice, mitingurile plătite. Toate acestea sunt elemente ale unui război hibrid.

Dintre toate acestea, cel mai rău lucru sunt dezinformarea şi panica. Trăim într-o lume în care răspândirea rapidă a informaţiei, când panica este un cadou făcut duşmanului. Panica distruge statele mai mult decât tancurile şi puştile”, a afirmat premierul ucrainean.

Denis Șmihal a afirmat că Ucraina beneficiază de o poziţie „puternică pe scena internaţională” spre deosebire de situaţia din 2014, când a fost anexată ilegal peninsula Crimeea.

„Partenerii noştri internaţionali au demonstrat că ne susţin nu doar prin vorbe, ci şi prin fapte. Ajutorul lor ne consolidează armata, economia şi poziţia pe scena internaţională zi de zi. O astfel de unitate din partea democraţiilor consolidate ale lumii nu a fost demonstrată de zeci de ani. Iar inamicul nostru poate observa acest lucru.

Ei (ruşii) încearcă să ne destabilizeze din interior: să ne intimideze, să ne dezbine. Suntem mai puternici pe zi ce trece din punct vedere defensiv, economic şi politic.

Singurul lucru de care avem cu adevărat nevoie astăzi este să nu cedăm în fața provocărilor hibride ale inamicului, a dezinformării. Armata noastră este pregătită! Armata noastră este puternică!

Soldații noștri trebuie să simtă că în spatele lor se află și o forță – poporul ucrainean înțelept și unit, cu un spirit puternic! Aveți încredere în statul vostru! Aveți încredere în Armata voastră! Aveţi încredere în Ucraina!”, a conchis premierul ucrainean.

Citeşte şi: Traian Băsescu explică de ce România trebuie să susţină Ucraina. „Dacă privim pe hartă vedem cu uşurinţă că după Ucraina urmăm noi”