Ucraina: Rebelii anunţă că au doborât o dronă. Împuşcături în Doneţk şi Lugansk

Miliţiile separatiste din Doneţk susţin că au doborât o dronă în spaţiul aerian al oraşului, centru administrativ al regiunii omonime din estul Ucraina, conform unei postări pe Twitter făcute de aşa-numiţii lideri ai autoproclamatei 'Republici Populare Doneţk', după cum informează agenţia de presă Ria Novosti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 11:22
Ucraina: Rebelii anunţă că au doborât o dronă. Împuşcături în Doneţk şi Lugansk

Mai devreme, unele media au relatat că se aud împuşcături în zona sediului filialei locale a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU). ‘Aceste tiruri au fost lansate de forţele de autoapărare împotriva dronei. Am doborât drona’, se mai spune în postarea respectivă.

Schimburi de foc s-au auzit şi miercuri în zona aeroportului internaţional din Doneţk, unde rebelii susţin că deţin controlul asupra terminalului şi încă a unui perimetru. ‘Avioane nu au fost văzute. Autoapărarea consolidează baricade’, conform rebelilor.

Pe ansamblu, armata ucraineană deţine controlul asupra aeroportului din Doneţk, dar căile de acces spre acesta sunt blocate de rebeli care au plasat puncte de control, relatează Ria Novosti.

În regiunea Lugansk, Garda Naţională a Ucrainei a început din nou să tragă în punctele de control ale forţelor de autoapărare.

Lupte crâncene s-au dat luni pentru controlul aeroportului internaţional din Doneţk şi în zona gării feroviare. Aşa-numitul premier al ‘Republicii Populare Doneţk’, Aleksandr Borodai (fost politolog din Rusia) a anunţat că peste 100 de combatanţi şi civili şi-au pierdut viaţa în confruntări. Municipalitatea susţine că s-au înregistrat 40 de victime, între care doi civili. Ministrul ucrainean de interne Arsen Avakov a declarat că trupele guvernamentale nu au suferit pierderi de vieţi omeneşti.

Primind întăriri, rebelii s-au repliat în interiorul oraşului, unde şi-au consolidat poziţiile în clădirile administraţiei regionale şi SBU pe care le ocupă de mai mult timp.