Ucraina: 13 observatori ai OSCE, reţinuţi de insurgenţi la Slaviansk

Treisprezece observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au fost capturaţi şi sunt reţinuţi de separatişti proruşi, a anunţat vineri ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, informează AFP.

RomaniaTV.net
25 apr. 2014, 16:54
Ucraina: 13 observatori ai OSCE, reţinuţi de insurgenţi la Slaviansk

Indivizi necunoscuţi au oprit la ora locală 11.40 un autobuz cu 13 pasageri – şapte reprezentanţi ai OSCE, cinci membri ai armatei ucrainene şi şoferul (…) Persoanele capturate se află în sediul serviciilor speciale locale’, se arată în comunicatul ministerului menţionat.

„Imaginea încă este confuză, dar se pare că 13 inspectori OSCE au fost arestaţi, printre aceşti 13 inspectori sunt de asemenea patru germani”, a declarat ministrul, în prezent în deplasare în Africa şi Liban, într-un mesaj audio comunicat de minister.

La sfârşitul după-amiezii, Ministerul ucrainean de Interne a anunţat capturarea a şapte observatori OSCE.

Cei patru germani sunt ‘trei membri ai Bundeswehr şi un interpret’, a detaliat ministrul.

„Printre inspectori este de asemenea un danez. Am vorbit acum câteva minute cu colegul meu danez”, a declarat dna von der Leyen.

„Cel mai important lucru acum este de a folosi toate canalele diplomatice pentru ca această echipă să fie eliberată imediat, în siguranţă şi nevătămată”, a adăugat ea.

Într-un comunicat separat, Ministerul german al Afacerilor Externe a anunţat că „a stabilit o celulă de criză”.