Ucraina se aprinde din nou: Rada Supremă de la Kiev, luată cu asalt de Mişcarea politică Sectorul de Dreapta

Peste 2.000 de ultranaţionalişti ucraineni au încercat să pătrundă în clădirea Parlamentului şi au spart mai multe geamuri. Protestatarii cereau demisia ministrului de Interne, după ce liderul lor, Muzychko, a fost ucis într-o operațiune coordonată de poliție.

RomaniaTV.net
27 mart. 2014, 20:28
Ucraina se aprinde din nou: Rada Supremă de la Kiev, luată cu asalt de Mişcarea politică Sectorul de Dreapta

Înarmaţi cu bâte şi cu feţele acoperite, activiştii mişcării Sectorul de Dreapta au înconjurat sediul Parlamentului şi au cerut demisia ministrului de Interne ucrainean, numit de noua conducere pro-europeană de la Kiev. Aleşii ucraineni care se aflau în clădire au fost evacuaţi. 

În scurt timp, spiritele s-au încins, iar protestatarii au încercat să forţeze intrarea în clădire şi au spart mai multe geamuri. După mai multe runde de negocieri, manifestanţii au decis să renunţe însă la proteste, dar au ameninţat că vor reveni în faţa sediului Parlamentului pentru a fi siguri că ministrul de Interne va fi demis.

Ministrul de Interne Arsen Avakov este considerat responsabil de către naționaliștii de moartea lui Aleksandr Muzychko, cunoscut sub numele de Sashko Bilyi, unul dintre liderii Sector de Dreapta. Muzychko a fost ucis într-un raid al poliției împotriva bandei sale din Rovno, vestul Ucrainei, marți.