Ucraina se teme de un conflict nuclear. Când s-ar putea încheia războiul din Ucraina, ce anunţă apropiaţii lui Putin

Comandantul şef al armatei ucrainene a revendicat miercuri responsabilitatea pentru o serie de atacuri împotriva bazelor aeriene ruseşti din peninsula anexată Crimeea.

07 sept. 2022, 18:31
Ucraina se teme de un conflict nuclear. Când s-ar putea încheia războiul din Ucraina, ce anunţă apropiaţii lui Putin

Război în Ucraina. Ameninţarea reprezentată de utilizarea de către Rusia a unor arme nucleare tactice „nu poate fi ignorată” şi o astfel de lovitură ar putea declanşa un război nuclear limitat, a declarat miercuri comandantul şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, relatează Reuters.

„Există o ameninţare directă a utilizării, în anumite circumstanţe, a armelor nucleare tactice de către forţele armate ruse”, a afirmat generalul Zalujnîi, şeful Statului Major al armatei ucrainene, într-un articol publicat de agenţia naţională de presă Ukrinform.

„Este, de asemenea, imposibil să excludem complet posibilitatea implicării directe a celor mai importante ţări la nivel mondial într-un conflict nuclear ‘limitat’, în care perspectiva unui al treilea război mondial este deja direct vizibilă”, a mai spus Zalujnîi, în articolul redactat împreună cu deputatul ucrainean Mihail Zabrodski.

Război în Ucraina. Lovitură pentru Putin, contraofensiva puternică a armatei lui Zelenski la Harkov VIDEO
Totodată, comandantul şef al armatei ucrainene a revendicat miercuri responsabilitatea pentru o serie de atacuri împotriva bazelor aeriene ruseşti din peninsula anexată Crimeea, între care unul care a provocat în luna august daune semnificative la aerodromul militar din Saki, în vestul peninsulei.

Generalul Zalujnîi a mai spus că loviturile au fost lansate cu ajutorul rachetelor, fără a oferi alte detalii. Referindu-se la răspunsul Ucrainei la aşa-numita strategie a Moscovei de a „distanţa” războiul de cetăţenii ruşi, Valeri Zalujnîi şi Mihail Zabrodski se referă în articol la „eforturile de succes ale forţelor armate ucrainene de a transfera fizic ostilităţile către …Crimeea”.

„Ne referim la o serie de lovituri reuşite cu rachete împotriva bazelor aeriene ale inamicului din Crimeea, în primul rând împotriva aerodromului militar din Saki”, se precizează în articol. O notă de subsol menţionează că atacul de la Saki a fost o „combinaţie de lovituri” care au avut loc pe 9 august şi care au scos „din acţiune” zece avioane de război ruseşti.

Partidul lui Putin face anunțul: Data la care ar urma să fie organizate referendumuri de aderare la Federația Rusă în teritoriile ocupate din Ucraina
Este corect să se organizeze referendumuri în Donbas și în teritoriile eliberate ale Ucrainei de Ziua Unității Naționale, pe 4 noiembrie, deoarece aceasta este o dată istorică care îi unește pe toți în spațiul lumii rusești, a declarat secretarul consiliului general al Rusiei Unite (partidul lui Vladimir Putin, n,r,), Andrei Turchak.

„Este corect să se organizeze referendumuri în Donbas și în teritoriile eliberate pe 4 noiembrie”, a declarat Turchak, potrivit agenției Ria Novosti.

El a menționat că Ziua Unității Poporului este o dată istorică care îi unește pe toți în spațiul lumii rusești, la care visează locuitorii din Donbas și din „teritoriile eliberate”. Ar fi corect și simbolic să organizăm referendumuri chiar în această zi.

Ruşii au atacat oraşul lui Zelenski, sunt incendii uriaşe. Bombardamente intense şi la Harkov, sunt cel puţin trei morţi
„Această sociologie nu face decât să confirme ceea ce este evident. Rusia Unită a lucrat în aceste teritorii încă din primele zile ale operațiunii militare speciale. Vorbim cu oamenii de acolo în fiecare zi, auzim ce spun, le vedem sentimentele. Sunt pregătiți pentru asta de mult timp… Nu pot exista îndoieli aici. Donețk, Luhansk și multe alte orașe rusești se vor întoarce în sfârșit în portul lor natal. Iar lumea rusă, acum divizată de granițe formale, își va recăpăta integritatea”, a comentat secretarul Consiliului General al partidului rezultatele sondajelor sociologice privind disponibilitatea locuitorilor din Donbas și din teritoriile eliberate de a participa la un referendum și de a deveni parte a Rusiei.