Ucraina semnează ACORDUL de ASOCIERE cu Uniunea Europeană

Ucraina semnează ACORDUL de ASOCIERE cu Uniunea Europeană. Semnarea Acordului de asociere va avea loc la 21 martie, în a doua zi a Consiliului European de primăvară, conform anunțurilor făcute în ultima perioadă de mai mulți lideri europeni.

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 16:54
Ucraina semnează ACORDUL de ASOCIERE cu Uniunea Europeană

Consiliul de miniștri al UE precizează în concluzii că salută propunerea Comisiei Europene de a înlătura temporar taxele vamale asupra exporturilor ucrainene în UE și precizează că așteaptă adoptarea sa rapidă.

Potrivit textului menționat, Consiliul așteaptă cu nerăbdare semnarea prevederilor politice ale Acordului de asociere la 21 martie, în a doua zi a summitului UE de la sfârșitul acestei săptămâni. De asemenea, Consiliul UE confirmă angajamentul de a semna și celelalte părți ale Acordului de asociere, menționând că împreună cu capitolele politice acestea reprezintă un singur instrument.

„Acești pași vor confirma decizia liberă și suverană a Ucrainei de a urmări asocierea politică și integrarea economică cu UE„, menționează textul citat.

Nu în ultimul rând, Consiliul reiterează angajamentul UE de a continua contactele între cetățenii UE și Ucraina prin intermediul procesului de liberalizare a vizelor, în conformitate cu condițiile agreate în cadrul Planului de acțiune pentru liberalizarea vizelor.

Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de a fi alături de Ucraina și de a-i furniza sprijin financiar pentru stabilizarea economică și financiară, în conformitate cu pachetul de asistență pentru Kiev propus de CE, mai relevă concluziile CAE.