Ucraina: Separatiştii proruşi din est dau un ULTIMATUL Kievului şi ameninţă că vor „arde şi distruge totul”

Separatiştii din estul Ucrainei au dat un ultimatum de 24 de ore autorităţilor de la Kiev pentru ca acestea să-şi retragă trupele din regiunea Doneţk, ameninţând cu lansarea unei puternice ofensive în cazul în care revendicarea lor nu va fi satisfăcută, transmite RIA Novosti, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
15 mai 2014, 07:55
Ucraina: Separatiştii proruşi din est dau un ULTIMATUL Kievului şi ameninţă că vor „arde şi distruge totul”

Dacă nu vor fi retrase blindatele şi dacă nu vor fi desfiinţate punctele de control ale aşa-zisei puteri legitime (de la Kiev), am suficiente forţe şi mijloace pentru a arde şi distruge totul. Grupurile de recunoaştere şi de diversiune sunt gata să intervină, unele şi-au ocupat deja poziţiile’, a declarat comandantul adjunct al ‘armatei populare din Donbas’, Serghei Zdriliuk.

‘Ei (cei de la Kiev) dispun de 24 de ore pentru a-şi retrage toate trupele şi toate forţele’, a adăugat Zdriliuk.

Bazinul Donbas reuneşte regiunile Doneţk şi Lugansk, regiuni care şi-au autoproclamat luni independenţa de Ucraina, în urma referendumului de la 11 mai, considerat ilegal de către Kiev şi nerecunoscut de comunitatea internaţională.

Armata ucraineană a lansat, la mijlocul lunii aprilie, o amplă ‘operaţiune antiteroristă’ împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Serghei Paşinski, anunţând la începutul acestei săptămâni că operaţiunea forţelor ucrainene în regiunea Doneţk a intrat în faza finală.