Ucraina solicită sprijinul Vestului cât mai rapid: „Rușii profită de întârzierea ajutorului acordat”

Președintele Volodimir Zelenski a transmis în mesajul său zilnic că există probleme în mai multe puncte ale frontului, iar acest lucru se întâmplă din cauza întârzierii ajutorului acordat Ucrainei.

20 feb. 2024, 09:07
Ucraina solicită sprijinul Vestului cât mai rapid: „Rușii profită de întârzierea ajutorului acordat”
Volodimir Zelenski admite că are probleme în mai multe puncte ale frontului: „Rușii profită de întârzierea ajutorului acordat Ucrainei”

Ucraina solicită sprijinul vestului cât mai rapid. Preşedintele Volodimir Zelenski a admis faptul că armata din Ucraina se confruntă cu mai multe probleme, situația fiind „extrem de dificilă” în anumite puncte ale frontului. Din punctul lui de vedere, forțele rusești profită de întârzierile occidentalilor în furnizarea ajutorului lor militar, scrie Agerpres.

Citește și: Lia Bugnar dezvăluie motivul pentru nu se uită la „Clanul”. În serialul regizat alături de fostul ei iubit, Anghel Damian, joacă actuala parteneră a acestuia, Theo Rose

„Situaţia este extrem de dificilă în mai multe puncte de pe linia frontului, unde trupele ruseşti au concentrat rezerve maxime. Acestea profită de întârzierea ajutorului acordat Ucrainei”, a spus Zelenski în mesajul său zilnic.

Mai mult de atât, președintele Ucrainei a mai subliniat faptul că, în momentul de față, ţara sa nu are artilerie şi are nevoie de apărare antiaeriană pentru prima linie a frontului la fel de mult ca şi de arme cu rază mai lungă de acţiune.

Luni, Armata Ucraineană a declarat că au avut loc focuri intense din partea trupelor ruse în apropierea satului Robotîne, situat în regiunea Zaporojie din sudul Ucrainei. Acest sat a fost recâștigat de trupele ucrainene într-o contraofensivă desfășurată vara trecută.

Canalul de Telegram „DeepState”, afiliat armatei ucrainene, a raportat duminică seara că trupele ruse au reușit să spargă apărarea ucraineană la Verbove, o localitate situată la câțiva kilometri est de Robotîne. Conform blogului militar rus Rîbar, trupele ruse ar fi pătruns în partea de sud a localității Robotîne.

Robotîne a fost recuperat de către armata ucraineană în luna august, acțiune prezentată de Kiev drept un succes semnificativ al contraofensivei ucrainene, care în cele din urmă s-a încheiat fără a obține câștiguri teritoriale majore.

Noile acțiuni ofensive ale Rusiei în sudul Ucrainei au început în weekend, în timp ce trupele ruse preluau controlul asupra orașului Avdiivka, situat la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Robotîne, după patru luni de asediu.

În sectorul de front Avdiivka, „rușii își regrupează trupele, și-au atins obiectivele tactice” și „probabil transferă unități (din Avdiivka) către alte sectoare” ale frontului, a menționat purtătorul de cuvânt militar ucrainean, Dmitro Lihovii.

Citește și: Gheorghe Turda, dezvăluiri emoționante despre motivul pentru care nu există nicio femeie în viața sa: „Nimeni nu o va putea înlocui”