Ucraina susţine că într-o singură zi a distrus două elicoptere de luptă ruseşti şi 12 drone furnizate Moscovei de Iran

Comandamentul de Sud al Forțelor Aeriene Ucrainene susține că forțele sale au reușit să doboare într-o singură zi două elicoptere rusești, precum și mai multe drone „kamikaze” furnizate de Iran.

08 nov. 2022, 09:48
Ucraina susţine că într-o singură zi a distrus două elicoptere de luptă ruseşti şi 12 drone furnizate Moscovei de Iran

În anunțul de sâmbătă, 5 noiembrie, se arată că, în ultimele 24 de ore, trei drone Shahed-136 inamice au fost doborâte deasupra regiunii Mikolaiv, iar alte trei au fost doborâte de alte unități ale Forțelor de Apărare de Sud ale Ucrainei.

Două elicoptere de atac rusești Kamov Ka-52 au fost, de asemenea, doborâte în regiunea de sud a Hersonului, a mai comunicat comandamentul, potrivit Newsweek.

Ucrainenii mai spun că au distrus trei depozite de muniții rusești în districtul Berislav și Herson, conform site-ului ucrainean de știri Ukrinform.

În raportul zilnic, separat, al pierderilor rusești, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că, vineri, Moscova a pierdut 12 drone în total, alături de opt tancuri și 21 de vehicule personale blindate.

Citeşte şi: Dana Budeanu prevede sfârşitul războiului din Ucraina: „Marii lideri au ajuns la concluzia că aberaţia actuală nu poate continua la nesfârşit”

Dronele iraniene au avut un impact mare asupra războiului, lovind ținte ucrainene care includ infrastructura civilă. Teheranul a negat că a furnizat Rusiei dispozitivele, deși sâmbătă ministrul de externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a recunoscut că țara sa le-a furnizat, dar a susținut că asta a fost înainte de începerea războiului.

Între timp, Rusia a anunțat sâmbătă că sistemele sale de apărare aeriană au doborât un elicopter Mi-8 ucrainean și au interceptat 27 de proiectile trase de la sistemele de rachete cu lansare multiplă HIMARS furnizate de SUA.

Generalul-locotenent rus Igor Konașenkov a declarat că rachetele au fost interceptate lângă localitatea Vuhledar din autoproclamata Republică Populară Donețk și Novaia Kakhovka din regiunea Herson, a informat agenția de presă de stat rusească Tass.

Citeşte şi: Ucraina ameninţă că va lovi ţinte de pe teritoriul Rusiei. SUA montează radare performante la graniţa României cu Ucraina