UCRAINA: Tiruri de artilerie în Doneţk, lângă STADIONUL echipei ŞAHTIOR

Mai multe obuze au căzut miercuri în centrul Doneţkului, în apropiere de celebrul stadion al echipei Şahtior Doneţk, provocând importante pagube materiale.

20 aug. 2014, 18:37
UCRAINA: Tiruri de artilerie în Doneţk, lângă STADIONUL echipei ŞAHTIOR

În jurul orei locale 16.30, cel puţin zece explozii au zguduit centrul oraşului simbol al rebeliunii, încercuit de armata ucraineană. La puţin timp după aceea, în jur de zece camioane, camionete şi maşini pline cu luptători separatişti s-au deplasat în viteză spre locul exploziilor.

La Doneţk, luptele nu încetează să câştige în intensitate şi se apropie de centru de mai multe zile. Circa 40 de civili au fost ucişi în regiunea Doneţk în ultimele 24 de ore, potrivit autorităţilor locale.

Chiar dacă intensitatea luptelor nu e la fel de mare ca la Lugansk, celălalt bastion al rebelilor din estul Ucrainei, centrul Doneţkului este zguduit de mai multe zile de explozii violente.

Citeşte şi Declaraţii ŞOCANTE ale unui lider prorus: Doi români luptă alături de separatiştii din Ucraina

Miercuri seară, mai multe obuze au căzut la mai puţin de un kilometru de stadionul lui Şahtior Doneţk, echipă de fotbal multiplă campioană a Ucrainei care a plecat să-şi desfăşoare meciurile la Kiev din cauza conflictului.

Pe strada Celiuskinţev, apartamentele prezintă urme ale tirurilor de mortieră, relatează jurnaliştii AFP, şi mai mulţi locuitori din regiune au venit la faţa locului pentru a constata amploarea pagubelor.

Un fotograf al AFP a asistat la evacuarea unui rănit cu ambulanţa, dar pentru moment nu există informaţii despre victime sau răniţi grav.

Informaţiile privind provenienţa tirurilor sunt contradictorii. Un martor a afirmat că anterior separatiştii prorus au tras din cartierul în care se află uzina Topaz, la nord-vest de zona afectată. Alţi martori afirmă că obuzele proveneau din zone controlate de armata ucraineană. Uzina Topaz, specializată în material electronic militar, nu funcţionează de mai multe săptămâni. Cartierul a fost ţinta unui bombardament susţinut în noaptea de 10 spre 11 august 2014.