UCRAINA: Trimisul special al ONU a fost ATACAT de persoane înarmate, în Crimeea

Trimisul special al trupelor ONU în Ucraina, Robert Serry, a fost ATACAT de către persoane înarmate, în Crimeea.

05 mart. 2014, 17:05

Organizaţia Naţiunilor Unite a confirmat, iniţial, că reprezentantul trupelor ONU în Crimeea, Robert Serry, a fost capturat de persoane înarmate, în Peninsulă.

Serry a fost însă ameninţat de către grupul de bărbaţi înarmaţi, care a vrut iniţial să îl răpească. Ulterior , oficialitatea ONU a fost eliberată de grupul de persoane înarmate, iar în prezent, potrivit corespondentului publicaţiei The Telegraph, a fost eliberat şi se află în hotelul său, unde este cazat.

Trimisul special al ONU vizita un comandant de navă, când automobilul în care se afla a fost înconjurat şi blocat de mai multe persoane înarmate. Serry  refuzat să coboare din maşină, aşa cum îi ceruseră atacatorii. Apoi a coborât din maşină, a blocat uşile automobilului şi a reuşit să se refugieze într-o cafenea  din apropiere unde se afla şi o echipă de la postul ITV News, pe care a rugat-o să stea cu el, potrivit corespondentului publicaţiei britanice.

Secretarul personal al lui Serry a relatat apoi că trimisul special al ONU a văzut cel puţin o persoană înarmată în grupul care i-a blocat maşina, relatează aceeaşi sursă. Oameni purtau costume negre, asemănătoare cu cele ale cicliştilor profesionişti şi îl ameninţau pe trimisul ONU.

 

Editorul ITV, James Mates, a trimis prin Twitter o fotografie cu Serry care s-a aşezat, speriat, la o masă cu el, în timp ce miliţiile locale au blocat uşa cafenelei.

După un timp, trimisul special al ONU a părăsit cafeneaua şi s-a îndreptat către hotelul său, maşina s-a strecurându-se încet prin mulţimea care scanda „Rusia!, Rusia!” şi „Putin, Putin!”.

După acest incident şocant, Serry a decis să îşi încheie misiunea în Crimeea şi urma să plece înapoi, acasă, cu primul avion.