Ucraina U21 – România U21 1-0. Înfrângere pentru naţionala lui Mutu

Naţionala de tineret a României a fost învinsă de Ucraina, scor 1-0, în preliminariile CE-2021. Reprezentativa României ocupă poziția a doua în Grupa 8, cu 2 jocuri rămase de disputat. Cele nouă câștigătoare ale grupelor preliminare și cele mai bune cinci locuri doi se vor alătura gazdelor Ungaria și Slovenia la EURO 2021.

RomaniaTV.net
09 oct. 2020, 12:20
Ucraina U21 – România U21 1-0. Înfrângere pentru naţionala lui Mutu

Update. Selecţionerul naţionalei de tineret a României, Adrian Mutu, s-a declarat dezamăgit după eşecul cu Ucraina, scor 0-1, din preliminariile CE-2021, subliniind că mai corect ar fi fost un rezultat de egalitate.

„Sunt dezamăgit, aveam şanse şi cu un egal să ne calificăm mai repede la turneul final. Şi aşa rămânem în cărţi. Mai avem un meci cu Malta care probabil nu mai contează, în sensul că punctele de pe locul doi cu ultima clasată nu se pun şi va fi totul care pe care la meciul România – Danemarca. Cu Ucraina a fost un meci intens, un meci bun, de ambele părţi. Şi noi şi ei am jucat un fotbal bun, agresiv, am luptat pentru fiecare minge. Băieţii au jucat foarte bine, am mizat pe contraatac, suntem o echipă de contraatac. Am avut ocazii, cum au avut şi ei, dar până la urmă cred că rezultatul corect era egal”, a declarat selecţionerul la finalul meciului, informează telekomsport.ro.

Adrian Mutu s-a referit şi la arbitrul meciului, kazahul Furkat Atazhanov.

„Singurul lucru pe care i l-am spus a fost că nu e fair-play din partea lui, fiind din Kazakhstan, să vorbească cu cei din Ucraina în limba rusă. Fiind un meci internaţional, corect e să vorbeşti în engleză, ca să înţelegem şi noi. Se adresa atunci când erau clinciuri sau erau băieţii în jurul lui, vorbea numai în limba rusă, ceea ce nu mi s-a părut corect şi i-am spus lucrul acesta”, a mai spus Mutu.

Reprezentativa de tineret a României a fost învinsă, vineri, la Kiev, cu scorul de 1-0 (0-0), de selecţionata similară a Ucrainei, în preliminariile Campionatului European din 2021.

min. 80 Ucraina U21 – România U21 1-0, Buletsa a marcat din penalty

min. 68: Darius Olaru pătrunde excelent, ajunge în poziție de șut la marginea careului, dar nu are suficient spațiu să penduleze. Șutul e reținut fără probleme. 

min. 32: Nazarenko ratează cea mai mare ocazie de gol a partidei. Singur, în 6 metri, trimite mult pe lângă poartă. 

min. 20: Ciobanu șutează puternic din unghi. Portarul ucrainean are probleme și scapă mingea în corner. 

min. 5: Dennis Man trimite mingea în poartă, din pasa lui Costache, dar reușita e anulată pentru o poziție de ofsaid.

Ucraina U21 – România U21 » Echipe de start

Ucraina U21: Riznyk – Dubinchak, Popov, Syrota, Vantukh – Bondarenko, Buletsa, Batahov – Lunov, Sikan, Nazarenko 
Rezerve: Neshcheret – Brazhko, Topalov, Tsiaishvilli, Biloshesvkyi, Lebedenko, Shevtsov, Chekt, Skorko
Selecționer: Ruslan Rotan

România U21: A. Vlad – Haruț, Pașcanu, V. Ghiță, Opruț – D. Olaru, M. Marin, A. Ciobanu – D. Man, V. Costache, Al. Mățan 
Rezerve: Aioani – R. Boboc, T. Băluță, D. Drăguș, Moruțan, G. Ganea, Cîmpanu, Itu, Drăgușin
Selecționer: Adrian Mutu

Arbitru: Furhat Atadjanov. Asistenți: Samat Tergeusizov, Darhan Tulegenov (toți din Kazahstan)
Stadion: Obolon Arena


„Tricolorii” mici sunt obligați să câștige pentru a nu se distanța de liderul grupei, Danemarca. Nordicii sunt la trei puncte distanță de România, cu trei etape înainte de finalul preliminariilor. Echipa lui Mutu este pe locul doi, cu 16 puncte, iar Ucraina pe trei, cu șapte puncte. Danezii se vor deplasa în Malta în această etapă, iar pe 13 octombrie vor primi vizita Finlandei.

În tur, cu Mirel Rădoi pe banca, România U21 s-a impus în fața Ucrainei la scor de neprezentare, 3-0. Olimpiu Moruțan și Adrian Petre (dublă) au marcat atunci pentru „tricolorii” mici.

Meciul dintre Ucraina și România va fi condus de centralul Furkat Atazhanov (Kazakhstan).

Ucraina U21 – România U21. Adrian Mutu: „Suntem pregătiți”

„Nu pot să spun că mă tem de ceva anume. Eu cred că suntem pregătiți de orice dificultate pe care o putem întâlni. Ne ajută foarte mult. Dennis (n.r. – Man) este un jucător valoros, cred că este într-o formă bună. A trebuit să ia o pauză din cauza îmbolnăvirii, dar este tânăr și poate să recupereze foarte repede. Dacă joacă sau nu titular, încă nu m-am decis.

Obiectivul nostru final este calficarea la euroepen. Avem și obiective intermediare, iar unul dintre ele este și acest meci cu Ucraina, de mâine. Așa cum le-am spus și lor, nu trebuie să se gândească la obiectivul final pentru că pot pierde din vedere obstacolele care sunt până la obținerea calificării. Trebuie să luăm meci cu meci, să câștigăm meci cu meci și după vom vedea pe ce poziție o să terminăm”, a spus Adrian Mutu, pentru FRF TV.

Lotul convocat de Adrian Mutu pentru meciurile cu Ucraina și Malta

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Teodor Axinte (Politehnica Iași), Marian Aioani (Chindia Târgoviște);

Fundași: Denis Haruț (FC Botoșani), Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Alexandru Pașcanu (SD Ponferradina / Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Radu Boboc (FC Viitorul), Raul Opruț (Hermannstadt), Radu Drăgușin (Juventus Torino / Italia);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa / Italia), Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Cătălin Itu (CFR Cluj), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (FCSB), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Claudiu Petrila (CFR Cluj), George Cîmpanu (FC Botoșani), Denis Drăguș (Crotone / Italia); Olimpiu Moruțan (FCSB)

Atacanți: Louis Munteanu (ACF Fiorentina / Italia), George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj), Dennis Man (FCSB)

elecționerul Ucrainei, Ruslan Rotan, a oferit un interviu pentru FRF înainte de meciul din această seară.

– Domnule Rotan, în această toamnă ați convocat jucători mai tineri spre deosebire de partidele de anul trecut. Pregătiți deja viitoarea campanie?
– În primul rând, avem cinci fotbaliști care sunt deja la naționala mare, deci a trebuit sa îi înlocuim. În al doilea rând, ne interesează cum jucătorii noștri înțeleg stilul nostru de joc. Cel care o face mai bine este cel ce este convocat.

– În octombrie 2019, ați pierdut în România cu 3-0, ce nu a funcționat în acel meci?
– Păi faptul că nu am reușit să marcăm. A fost un meci în care formația care deschidea scorul câștiga și a făcut-o România. Totuși, scorul nu a reflectat corect diferența din acel joc, dar România a câștigat și am felicitat-o la final.

– În luna septembrie ați avut două deplasări, în Finlanda și în Danemarca, ați obținut 4 puncte, însă ați declarat că ați fi meritat mai mult.
– Întotdeauna ne dorim cel mai bun rezultat, adică să luăm cele trei puncte. Însă, meciurile pot avea o altă desfășurare și atunci contează și norocul. Uneori îl ai, alteori nu-l ai. Sperăm însă ca în viitor să câștigăm și noi partide în ultimele minute sau, de ce nu?, în prelungirile partidei.

– Ce șanse considerați că are Ucraina să se califice la Euro 2021?
– Nu ne gândim la șanse, nu facem calcule. Principalul nostru obiectiv este să pregătim jucătorii pentru prima reprezentativă, dar asta nu înseamnă că nu jucăm să obținem rezultate bune.

– Ce amintiri aveți legate de fotbalul românesc?
– Nu pot să nu îl menționez pe actualul antrenor al lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu. A antrenat-o și pe Șahtior. Ambele sunt echipe de tot în Ucraina. Este o mare personalitate, un superantrenor care întotdeauna oferă rezultate. Campionatul din Ucraina este mult mai puternic datorită specialiștilor ca el. Dacă am avea mai mulți tehnicieni precum domnul Lucescu, am avea o competiție și mai puternică.

– Ați jucat cu Tiberiu Ghioane și cu Florin Cernat la Dinamo Kiev. Mai păstrați legătura?
– Amândoi sunt niște băieți extraordinari și îi respect enorm. E o bună ocazie pentru mine pentru a le transmite prin intermediul dumneavoastră cele mai bune urări de bine. Când eram la Dinamo Kiev, Florin îmi era un foarte bun prieten. Tibi este și el un prieten adevărat, înțelege bine fotbalul și are multe calități de lide. Din păcate, cu el nu am petrecut la fel de mult timp la club, însă ne știm destul de bine.

⏰ 12:30
E momentul să ne reamintim partida din tur! În urmă cu un an, pe 10 octombrie 2019, selecționata U21 a României învingea Ucraina, la Ploiești cu 3-0. Golurile tricolorilor au fost marcate de Moruțan și Adi Petre, de două ori! Sperăm să fim la fel de bucuroși diseară, la finalul partidei de la Kiev!