UCRAINA: ULTIMELE CUVINTE ale unei asistente medicale UCISĂ de lunetişti VIDEO

Între cei care şi-au pierdut viaţa se numără şi o asistentă medicală voluntară care a fost nimerită de lunetişti. Cu ultimele forţe, ea a reuşit să trimită un mesaj pe Twitter.

20 feb. 2014, 17:05

Tânăra era o asistentă medicală voluntară, care îi îngrijea pe protestatarii răniţi în luptelşe cu forţele de ordine. Olesia Jukovskaia a fost luată în vizorul lunetei sale de un lunetist, care a împuşcat-o. A fost rănită grav, iar viaţa ei nu a mai putut fi salvată.

Cu ultimele puteri, înainte de-a muri, Olesia a reuşit să scrie ultimul său mesaj pe reţeaua de socializare Twitter: „Am să mor”…

Morţii şi răniţii zac laolată pe stradă şi în spitale improvizate de protestatari în corturile din „EuroMaidan” şi în holurile unui hotel din apropierea Pieţei Independenţei.

Începând de joi, de când armistiţiul declarat de preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici a fost încălcat, iar şeful Statului Major al Armatei a fost înlocuit, au intrat în acţiune şi lunetiştii, care, potrivit martorilor oculari şi presei care asistă în direct la conflictul din Ucraina, pot fi văzuţi nu numai pe străzi, ci şi pe acoperişurile clădirilor.