UCRAINA: Uniunea Europeană cere o ANCHETĂ în cazul actelor de violenţă şi pedepsirea vinovaţilor

Uniunea Europeană a propus deschiderea unei anchete privind actele de violență din Ucraina și aducerea celor vinovați în fața justiției, a precizat vineri Maja Kocijancic, purtător de cuvânt al Înaltului reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Catherine Ashton, conform Ria Novosti, citată de Agerpres. 

RomaniaTV.net
07 mart. 2014, 17:09
UCRAINA: Uniunea Europeană cere o ANCHETĂ în cazul actelor de violenţă şi pedepsirea vinovaţilor

„Cred că poziția UE este foarte clară. Este vorba despre o poziție consecventă, vrem deschiderea unei anchete privind violențele și victimele rezultate și aducerea în fața justiției a celor vinovați”, a declarat Maja Kocijancic, comentând pe marginea întrebării unui jurnalist despre discuția interceptată dintre comisarul european și ministrul estonian al afacerilor externe privind apartenența lunetiștilor care au tras în manifestanți.

Citeşte şi UCRAINA: DOCUMENTUL care DOVEDEŞTE că Ianukovici i-a cerut lui PUTIN să trimită TRUPE în Crimeea

Cu prilejul discuției interceptate, oficialul estonian îi transmitea comisarului european că lunetiștii care au tras în manifestanți în Ucraina ar fi fost angajați de reprezentanți ai opoziției și nu de regimul fostului președinte Viktor Ianukovici.

Ministrul estonian al afacerilor externe Urmas Paet a confirmat autenticitatea convorbirii publicate pe internet, însă Maja Kocijancic a refuzat să comenteze pe marginea acestei înregistrări între cei doi demnitari.