UCRAINA: Uniunea Europeană îi SANCŢIONEAZĂ pe şefii SERVICIILOR de INFORMAŢII ruse. Reacţia MOSCOVEI

Publicat: Sâmbătă, 26 Iulie 2014 10:18 // Actualizat: Sâmbătă, 26 Iulie 2014 17:12 // Sursa: romaniatv.net

Directorul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB, fost KGB), Aleksandr Bortnikov, şi şeful Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Mihail Fradkov, fost prim-ministru, figurează pe lista celor 15 persoane sancţionate vineri de Uniunea Europeană în legătură cu situaţia din Ucraina, listă publicată sâmbătă dimineaţa în Jurnalul Oficial al UE, transmite Interfax.

Alături de şefii serviciilor de informaţii ruse, pe lista menţionată figurează de asemenea secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, adjunctul acestuia Raşid Nurgaliev, şi liderul cecen Ramzan Kadârov.

Lista include şi nume ale unor lideri din estul separatist al Ucrainei, între care Pavel Gubarev, 'guvernatorul popular' al Donbasului, Vladimir Antiufeev, fost şef al KGB-ului transnistrean devenit recent vicepremier al autoproclamatei 'republici populare' Doneţk, Valeri Kaurov, 'preşedinte' al 'republicii Novorossia'.

Consiliul Uniunii Europene a adăugat vineri 15 personalităţi ruse sau ucrainene proruse şi 18 entităţi comerciale pe lista celor sancţionate în legătură cu situaţia din Ucraina.

Citeşte şi UCRAINA: 15.000 de soldaţi RUŞI se află la FRONTIERA de est a teritoriului ucrainean

Aceste persoane şi entităţi, considerate responsabile de acţiuni împotriva integrităţii teritoriale a Ucrainei, au fost adăugate pe lista celor care fac obiectul îngheţării averilor şi care au primit interdicţia de viză de intrare în ţările blocului comunitar.

Astfel, numărul celor vizaţi de sancţiunile Uniunii Europene se ridică în prezent la 87, în timp ce numărul entităţilor comerciale este de 20.

Reacţia Rusiei la noile sancţiuni: UE pune în pericol cooperarea în materie de securitate
     
Ministerul rus de Externe a declarat sâmbătă că noile sancţiuni ale UE care îi vizează, între alţii, pe şefii serviciilor de informaţii ruse, ca urmare a rolului jucat de Rusia în Ucraina, riscă să pună capăt oricărei cooperări în materie de securitate, relatează AFP. Uniunea Europeană ''a pus în pericol, la propriu vorbind, cooperarea internaţională în domeniul securităţii', se arată într-o declaraţie a diplomaţiei ruse, ca răspuns la sancţiunile suplimentare ale UE, potrivit Agerpres.

Directorul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB, fost KGB), Aleksandr Bortnikov, şi şeful Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Mihail Fradkov, fost prim-ministru, figurează pe lista celor 15 persoane sancţionate de Uniunea Europeană, listă publicată sâmbătă dimineaţa în Jurnalul Oficial al UE.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 iul 17:00
...pe lista celor 15 persoane sancţionate vineri de Uniunea Europeană în legătură cu situaţia Citește mai departe…

...
26 iul 14:35
26 iul 12:40
...pe lista celor 15 persoane sancţionate vineri de Uniunea Europeană în legătură cu situaţia Citește mai departe…

...
26 iul 10:25
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H