Ucraina va primi din partea UE prima tranșă din ajutorul de 18 miliarde de euro. Ursula von der Leyen: ”Susţinem lupta voastră eroică atât timp cât va fi nevoie”

Volodimir Zelenski a anunțat luni că Ucraina așteaptă să primească în cursul lunii ianuarie prima tranșă din ajutorul de 18 miliarde de euro acordat de Uniunea Europeană.

03 ian. 2023, 00:21
Ucraina va primi din partea UE prima tranșă din ajutorul de 18 miliarde de euro. Ursula von der Leyen: ”Susţinem lupta voastră eroică atât timp cât va fi nevoie”
Ucraina va primi din partea UE prima tranșă din ajutorul de 18 miliarde de euro

Ucraina va primi din partea UE prima tranșă din ajutorul de 18 miliarde de euro. După ce a avut o discuție cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat luni printr-o postare pe contul său de Twitter că Ucraina urmează să primească în cursul lunii ianuarie prima tranşă din ajutorul de 18 miliarde de euro acordat de Uniunea Europeană.

Citește și Război în Ucraina. Lupte grele în noul an, armata lui Zelenski a aruncat în aer cu rachete Himars o şcoală care adăpostea soldaţi ruşi VIDEO

Ucraina va primi din partea UE prima tranșă din ajutorul de 18 miliarde de euro

Scopul ajutorului acordat de Uniunea Europeană este de a susține finanțele Ucrainei pe tot parcursul războiului cu Rusia.

Volodimir Zelenski a ținut și pe această cale să îi mulțumească Ursulei von der Leyen pentru tot sprijinul acordat şi transmis că în perioada următoare, îți vor coordona împreună paşii pentru desfăşurarea unui summit Ucraina-UE.

Imediat după postarea lui Zelenski, Ursula von der Leyen a confirmat faptul că în curând UE va începe să transfere Kievului primele sume din ajutorul de 18 miliarde de euro.

”În prima mea conversaţie în acest nou an cu preşedintele Zelenski i-am transmis sprijinul meu din toată inima şi cele mai bune urări pentru 2023 populaţiei Ucrainei”, a scris președinta Comisiei Europene pe Twitter.

Totodată, Ursula von der Leyen a adăugat: ”UE va fi alături de voi alături de voi atât timp cât va fi nevoie. Susţinem lupta voastră eroică. O luptă pentru libertate şi împotriva agresiunii brutale”.

Președinta Comisiei Europene a amintit că UE ajută Ucraina iarna aceasta ”cu generatoare, becuri, adăposturi şi autobuze şcolare”, ca răspuns la atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Ucraina continuă să trăiască pe datorii din ce în ce mai mari. În luna noiembrie 2022, președintele Zelenski a sunat-o pe Ursula von der Leyen și asolicitat Uniunii Europene un nou ajutor financiar pentru țara sa.

„Am remarcat importanța continuării inițiativei de cereale pentru securitatea alimentară mondială. Am discutat despre suplimentarea sancțiunilor în condițiile acțiunilor opuse ale Iranului, care sprijină agresiunea”, a scris Zelenski pe Twitter.

Citește și Lovitură grea pentru Putin. Aproape 1.500 de ruşi au fost ucişi în Ucraina în ultimele două zile. Zelenski: „Se tem de noi”