„Ucraina va răspunde militar oricărei tentative ruse de anexare a estului ţării”

Ucraina va răspunde "militar" oricărei tentative ruse de "anexare" a regiunilor proruse din estul ţării, a declarat joi, la Bruxelles, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk pe site-ul Guvernului.

20 mart. 2014, 22:31
„Ucraina va răspunde militar oricărei tentative ruse de anexare a estului ţării”

"Vreau să avertizez în mod oficial Rusia: vom răspunde ferm, inclusiv prin mijloace militare, oricărei tentative de cucerire a Ucrainei, de trecere a frontierei de către trupe ruse sau de anexare a regiunilor din estul ţării sau altor regiuni", a declarat şeful Guvernului.

El a subliniat că problema alipirii Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia depăşeşte cu mult cadrul relaţiilor ruso-ucrainene şi i-a îndemnat pe occidentali să "răspundă în mod adecvat".

„Vreau să avertizez în mod oficial Rusia: vom răspunde ferm, inclusiv prin mijloace militare, oricărei tentative de cucerire a Ucrainei, de trecere a frontierei de către trupe ruse sau de anexare a regiunilor din estul ţării sau altor regiuni”, a declarat şeful Guvernului.

El a subliniat că problema alipirii Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia depăşeşte cu mult cadrul relaţiilor ruso-ucrainene şi i-a îndemnat pe occidentali să „răspundă în mod adecvat”.