UCRAINA: Viktor Ianukovici este în Harkov şi se pregăteşte să DEMISIONEZE. Guvernul său PREDĂ puterea

Agenţia de ştiri UNIAN a informat că preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici se află la Harkov şi că s-ar pregăti să îşi prezinte demisia, după cum au informat surse din anturajul său. De la Kiev, fostul guvern a anunţat că predă paşnic puterea noului guvern.

RomaniaTV.net
22 feb. 2014, 13:11

Avionul preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici a aterizat la o uzină de avioane din Harkov, şi nu pe aeroportul local, a dezvăluit o sursă din anturajul preşedintelui, care nu a dorit să îşi dezvăluie identitatea, agenţiei de ştiri UNIAN, informează The Guardian.

La rândul său, AFP citată de Agerpres a confirmat că una dintre consiliere preşedintelui, Anna Gherman, a anunţat că „preşedintele este la Harkov şi că se va exprima la televiziune din oraşul respectiv. ”Preşedintele îşi îndeplineşte atribuţiile sale constituţionale. Ianukovici se va exprima astăzi la televiziune din Harkov”, a afirmat consiliera sa.

Potrivit aceleiaşi surse, preşedintele ar urma să îşi anunţe demisia în următoarele ore, mai precizează aceeaşi sursă.

Pe de altă parte, conform agenţiei Reuters citată de The Guardian, Guvernul ucrainean numit de Ianukovici a anunţat că predă puterea noului Guvern. „Ministerele funcţionează normal şi garantează o predare paşnică a puterii noului guvern„, se arată într-un comunicat al Executivului de la Kiev.

Sute de persoane au intrat sâmbătă în incinta reşedinţei preşedintelui ucrainean, situată la 15 km de Kiev, fără să pătrundă însă în interiorul clădirii propriu-zise. Unităţi de ”autoapărare” ale protestatarilor antiguvernamentali controlează intrarea în complexul prezidenţial.