Ucraina vrea PACE, dar nu cu preţul suveranităţii şi integrităţii teritoriale

Kievul dorește restabilirea păcii, însă "nu va lua niciodată în calcul orice posibilitate, (una) care să submineze integritatea teritorială, suveranitatea și viitorul european ale Ucrainei", a declarat joi premierul ucrainean Arseni Iațeniuk, în timpul unui briefing de presă susținut împreună cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, aflat la Kiev, informează agenția de presă TASS, citată de Agerpres. 

05 feb. 2015, 19:47
Ucraina vrea PACE, dar nu cu preţul suveranităţii şi integrităţii teritoriale

‘Respectarea Acordurilor de la Minsk constituie cea mai bună variantă pentru soluționarea situației (din estul Ucrainei). Avem nevoie de pace. Însă, în același timp, trebuie să creștem capacitatea de luptă a armatei noastre’, a declarat Iațeniuk.

Premierul ucrainean i-a mulțumit părții americane pentru sprijinul acordat reformelor desfășurate de Kiev, pentru ajutorul umanitar în valoare de 16 milioane de dolari acordat de SUA pentru regiunea Donbas și a subliniat necesitatea ‘menținerii unității dintre SUA, UE și Ucraina’.

‘Trebuie să sprijinim unitatea dintre SUA, UE și Ucraina, pentru a încheia un acord care să asigure pacea și stabilitatea în Europa’, a subliniat premierul ucrainean.