Ucraina vrea să organizeze Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Planul uluitor al lui Volodimir Zelenski

Ucraina este gata să se alăture Spaniei şi Portugaliei în oferta lor comună de a găzdui CM 2030! Un plan susţinut de Volodimir Zelenski şi de guvernele Spaniei şi Portugaliei prevede ca Ucraina să găzduiască una din grupele turneului final.

04 oct. 2022, 12:42
Ucraina vrea să organizeze Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Planul uluitor al lui Volodimir Zelenski
Ucraina vrea să organizeze Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Planul uluitor al lui Volodimir Zelenski

Ucraina vrea să organizeze Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Ucraina urmează să se alăture Spaniei şi Portugaliei în oferta lor comună de a găzdui Cupa Mondială din 2030 şi va găzdui una dintre grupele turneului, conform unui plan susţinut de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi guvernele celorlalte două ţări, scrie The Times. Noul parteneriat urmează să fie anunţat de şefii fotbalului spaniol şi portughez la o conferinţă de presă la sediul UEFA.

După arme, Ucraina cere de la Uniunea Europeană şi bani de salarii. „De această decizie depinde dacă profesorii şi medicii vor fi plătiţi”

Propunerea se bazează pe ideea că fotbalul poate restabili speranţa şi pacea, deoarece Ucraina este în război cu Rusia din 24 februarie 2022. Deşi sunt necesare garanţii de securitate, organizatorii se aşteaptă ca până în 2030 invazia rusă să se fi încheiat de ceva timp şi reconstrucţia ţării să fie pe deplin în derulare. Odată cu implicarea Ucrainei, această ofertă comună este văzută ca o modalitate de a contracara tentativa Arabiei Saudite de a depune o ofertă comună cu Egiptul şi Grecia pentru 2030. Candidată este şi America de Sud, care doreşte să comemoreze centenarul primei Cupe Mondiale, disputată în Uruguay în 1930. Competiţia s-ar desfăşura în patru ţări, Uruguay, Argentina, Paraguay şi Chile.

Mii de soldaţi ucraineni vin în Europa să se antreneze. Care sunt ţările din UE care îi vor pregăti pentru război

UEFA consideră că Cupa Mondială ar trebui să se joace exclusiv în Europa în 2030, turneul având loc în Qatar anul acesta şi în SUA, Canada şi Mexic în 2026. Gazda competiţiei este de aşteptat să fie aleasă la Congresul FIFA din 2024.