Mii de soldaţi ucraineni vin în Europa să se antreneze. Care sunt ţările din UE care îi vor pregăti pentru război

Statele membre ale Uniunii Europene au convenit să găzduiască cât mai curând posibil antrenament pentru până la 15.000 de soldaţi ucraineni, scrie Der Spiegel.

04 oct. 2022, 09:01
Mii de soldaţi ucraineni vin în Europa să se antreneze. Care sunt ţările din UE care îi vor pregăti pentru război

Potrivit planului, ale cărui detalii finale vor fi negociate la Bruxelles săptămâna viitoare, Polonia va primi fonduri UE pentru a înființa un sediu al acestei baze, în timp ce unele componente ale pregătirii acestor soldaţi vor fi gestionate în alte state UE, a adăugat Spiegel, citând surse UE.

Astfel, Germania intenționează să ofere pregătire pentru trupe la un centru de simulare a luptei, în timp ce inginerii, medicii și alți specialiști ucraineni vor fi, de asemenea, antrenați în această țară, scrie Reuters.

Citeşte şi Moarte eroică deasupra Mării Negre. Colonelul ucrainean care a condus „Fantomele Kievului” a fost ucis în misiune

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat în august că Berlinul va antrena soldaţi ucraineni, în timp ce Danemarca a spus că va sprijini un proiect de instruire condus de britanici pentru 130 de militari.

Ministerul german al apărării a declarat la rândul său că Germania este în contact strâns cu partenerii săi din UE în cadrul misiunii de formare a UE. „Sunt așteptate rezultate în curând, dar nu le putem anticipa”, a declarat luni un purtător de cuvânt al ministerului.

Citeşte şi Un comandant rus apără „trupele de etil” ale lui Putin. „Niciodată în cariera mea nu am văzut oameni treji la centrele de recrutare”