Ucraina: Zeci de soldaţi UCRAINENI au fost ucişi de rebeli, la Ilovaisk

Cel puţin 87 de soldaţi şi voluntari ucraineni au fost ucişi până în prezent în localitatea Ilovaisk, din Ucraina, unde trupele ucrainene sunt încercuite de rebelii proruşi, a anunţat miercuri un responsabil militar citat de agenţia Interfax Ucraina.

03 sept. 2014, 16:36
Ucraina: Zeci de soldaţi UCRAINENI au fost ucişi de rebeli, la Ilovaisk

Cel puţin 87 de soldaţi ucraineni au fost ucişi la Ilovaisk. Pe data de 19 august, batalionul ‘Donbas’ al armatei ucrainene a pătruns în acest oraş strategic situat la 20 de kilometri de fieful rebel Doneţk, dar ulterior au fost încercuiţi de separatiştii care au asediat apoi oraşul timp de opt zile.

Situaţia dramatică a soldaţilor ucraineni de la Ilovaisk a stârnit vii emoţii la Kiev, unde sute de persoane au manifestat joi pentru a cere guvernului să trimită întăriri pentru a-i scoate din încercuire, iar preşedintele parlamentului, Oleksandr Turcinov, a vorbit despre ‘un număr mare de morţi’ şi a cerut păstrarea unui minut de reculegere, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ucraina, în faţa unui MARE RĂZBOI cu Rusia. Ruşii folosesc artileria. Poroşenko denunţă o AGRESIUNE DIRECTĂ

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut joi seară separatiştilor să deschidă ‘un culoar umanitar’ la Ilovaisk pentru a permite retragerea trupelor ucrainene, astfel încât ‘să se evite victimele inutile’. Insurgenţii proruşi s-au declarat dispuşi să urmeze această indicaţie, dar unii oficiali ucraineni i-au acuzat ulterior că au deschis focul asupra soldaţilor ucraineni care au încercat să se retragă.

Citeşte şi Ucraina vrea arme, nu şi trupe, din partea NATO

Situaţia la Ilovaisk este în continuare confuză, nefiind cunoscut nici numărul aproximativ al soldaţilor şi voluntarilor ucraineni care sunt în continuare încercuiţi. Potrivit unui ziarist al AFP prezent în zonă, începând de marţi nu s-au mai înregistrat confruntări armate.