Ucrainean deghizat în femeie, prins în timp ce încerca să treacă în România

Un bărbat din Kiev a încercat să fenteze legea marţială deghizându-se în femeie. Machiat exemplar, accesorizat cu perucă şi îmbrăcat cu haine femeieşti, ba chiar având la el şi paşaportul soţiei, ucraineanul a încercat să înşele vigilenţa vameşilor de la punctul de trecere a frontierei „Porubne”.

13 mart. 2022, 23:36
Ucrainean deghizat în femeie, prins în timp ce încerca să treacă în România

Un ucrainean deghizat în femeie şi-a luat copilul minor de mână şi a încercat să treacă în România ca să scape de o eventuală încorporare. Nu a reuşit, însă, să-i păcălească pe vameşi, astfel încât a făcut cale-ntoarsă. Anunţul a fost făcut de Poliția de Frontieră ucraineană, pe pagina sa de Facebook.

Ucrainean deghizat în femeie, prins în timp ce încerca să treacă în România

Inspectorul de frontieră al detașamentului Cernăuți l-a demascat, bărbatul riscând acum o pedeapsă pentru „evitarea apelului la mobilizare” și încercarea de a trece ilegal granița.

Alți 11 transfugi au fost reținuți de polițiștii de frontieră la vama din Mohyliv-Podilskyi în regiunea Vinitsa. Aceştia plănuiau să ajungă în Republica Moldova prin punctul de trecere de la Nistrului.

Experienţa inedită a unui transgender la părăsirea Ucrainei

Un caz oarecum asemănător a fost un transgender care a vrut să fugă din calea războiului în Polonia. Se născuse femeie, dar nu s-a regăsit în această condiţie, aşa că a decis să devină bărbat. Acum se temea că nu ar putea fi lăsat să părăsească ţara.

Nu contează dacă ești trans sau nu. Războiul este înfricoșător pentru toată lumea. Cunosc chiar și bărbați puternici și mari cărora le este frică când aud bombardamente„, a declarat tânărul de 19 ani pentru Insider.

Am avut o slujbă bună, obiective, planuri, apartament, dar nu mă pot gândi la Kiev sub Rusia sau cu Putin președinte. Nu știam cum aș putea rămâne la Kiev în timpul războiului. Nu trăiam. Supraviețuiam – ne ascundem mereu, verificând știrile, auzind sirene”, a spus el.

În cele din urmă, ajutat de documentele care atestau faptul că este femeie, ajutat de o machiaj şi de o manichiură exemplară, tânărul a reuşit să treacă în Polonia.