Ucraineanca Marta Kostiuk a refuzat să dea mâna cu belarusa Victoria Azarenka după meciul de la US Open VIDEO

Marta Kostiuk a refuzat să dea mâna cu Victoria Azarenka, după meciul dintre ele de la US Open. În turul doi al competiţiei, Azarenka, favorită 26, a învins-o pe Kostiuk cu 6-2, 6-3.

02 sept. 2022, 17:16
Ucraineanca Marta Kostiuk a refuzat să dea mâna cu belarusa Victoria Azarenka după meciul de la US Open VIDEO
Ucraineanca Marta Kostiuk a refuzat să dea mâna cu belarusa Victoria Azarenka după meciul de la US Open

Ucraineanca Marta Kostiuk a refuzat să dea mâna cu belarusa Victoria Azarenka. Cele două sportive au recurs doar la un salut cu rachetele la fileu. Marta Kostiuk a declarat să strângerea mâinii Victoriei Azarenka nu ar fi fost ceva corect, în contextul războiului din Ucraina, în care Belarus susţine Rusia. Sportiva ucraineană a precizat că i-a trimis un mesaja Victoriei Azarenka pentru a-i transmite că nu va exista tradiţionala strângere de mână.

„Toată lumea încearcă să fie diplomată în privinţa actualei situaţii. Naţiunea mea este ucisă în fiecare zi”, a afirmat Marta Kostiuk. „Nu cred că este important să se exagereze momentul. Eu mereu dau mâna cu adversarele mele”, a replicat Victoia Azarenka.

Simona Halep, poziţie surprinzătoare faţă de suspendarea jucătorilor ruşi şi bieloruşi. Ce spune fostul lider WTA despre războiul din Ucraina

„A fost alegerea mea pentru că niciuna dintre ele nu a condamnat public evenimentele din Ucraina și acțiunile guvernelor lor. Nu pot susține acest lucru. Cu unele am avut relații personale și nu au făcut nimic, iar altele au baze uriașe de fani în întreaga lume. Dar nu au folosit-o în mod corect, nu au răspândit mesajul corect că nu susțin ceea ce se întâmplă. Eu nu accept și nu voi accepta niciodată acest lucru.

Nu am avut niciodată o ură personală pentru Azarenka. Dar ea joacă un rol foarte mare în afara tenisului, în Belarus, în lumea tenisului. Ea face parte din Consiliul jucătoarelor WTA. Cred că ea ar putea face mai mult – cel puțin pentru relațiile personale dintre jucătoare. O văd în fiecare săptămână. Nu e ca și cum aș vorbi despre ea în presă și ea ar fi în altă parte.

Am putea stabili o relație personală. Este un subiect important și cred că acest lucru ar fi trebuit făcut pentru a dezamorsa atmosfera”, a mai spus Marta Kostyuk.

Mircea Lucescu a dezvăluit ce i-ar spune lui Vladimir Putin dacă s-ar afla faţă în faţă. Interviu de excepţie acordat de Il Luce presei din Elveţia